Știri

Surse: Dan Barna refuză interimatul la Ministerul Sănătății. Cine va prelua funcția

Conform unor surse guvernamentale, Dan Barna refuză interimatul la Sănătate. El a fost propus în locul lui Vlad Voiculescu, revocat din funcție de către premierul României. La această oră, liderii USR-PLUS s-au întrunit în ședință pentru a discuta scenariile după demiterea lui Voiculescu.

Surse: Barna refuză interimatul la Sănătate

Potrivit Digi24, Dan Barna și-a fi informat colegii din USR PLUS că refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătății. Acesta a avut o discuție cu prim-ministrul Florin Cîțu care i-a propus să preia locul lui Voiculescu.

Conform unor surse, Florin Cîțu ar fi dispus să îl numească pe Adrian Wiener în funcția de ministru al Sănătății.

Premierul Florin Cîțu ar fi dispus să îl numească pe medicul Adrian Wiener în funcția de ministru al sănătății dacă aceasta va fi propunerea USR PLUS, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

Voiculescu revocat din funcție

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de ministru al Sănătății. Odată cu el a fost demisă și Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministrului Sănătății. Cele două decizii vin ca urmare a crizelor din sănătate care au avut loc în ultimul timp în România. O mare bilă neagră a fost cazul de la Spitalul Foișor din Capitală, iar totul a culminat cu o decizie greșită din partea Andreei Moldovan.

Secretarul de stat a semnat un ordin în care apăreau noi criterii de carantinare a localităților – un ordin despre care premierul Florin Cîțu nu știa nimic. Ordinul respectiv a fost publicat în Monitorul Oficial, și de acolo a explodat butoiul cu pulbere.

Premierul Cîțu a decis să-i demită și pe Voiculescu și pe Moldovan, în ciuda faptului că cel dintâi avea susținere din partea USR-PLUS care a fost luată prin surprindere de această decizie.

În cursul zilei de miercuri, 14 aprilie 2021, va avea loc o nouă discuție pe interimatul de la Sănătate.

Orban despre decizia lui Cîțu

Orban spune că PNL îl susține în acest demers pe premierul Cîțu și că e mai importantă buna guvernare decât imaginea unei persoane.

Așa cum am declarat luni după ședința coaliției, este obligația premierului de a veghea la buna guvernare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar, chiar și prin schimbarea unui ministru. Această decizie a domnului prim-ministru este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră de a menține actuala coaliție de guvernare, a spus Ludovic Orban.

Comments are closed.