Știri

Surse: Scandal în coaliție – Ordinul Andreei Moldovan, publicat în Monitorul Oficial fără informarea lui Florin Cîțu

Surse guvernamentale au precizat pentru Digi24 despre existența unui ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu. În ordin sunt prevăzute noile criterii pentru carantinarea unei localități.

Scandal în coaliție

Se pare că ordinul cu noile criterii pentru carantinarea localităților nu a fost prezentat nici premierului Florin Cîțu și nici altor factori decidenți. Ordinul a fost semnat de către secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Aceasta a susținut o conferință de presă marți, în care nu a pomenit nimic despre noul ordin.

Nu a știut nimeni că se va publica așa ceva, susțin sursele guvernamentale.

În apărarea ei, Andreea Moldovan spune că nu a vorbit personal cu Florin Cîțu, dar că ordinul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific, care este un comitet interministerial și în care se decid și hotărârile CNSU.

Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez, a spus secretarul de stat Andreea Moldovan.

Conform criteriilor din noul ordin, unele localități ar putea intra mai ușor în carantină. Testarea pentru coronavirus, rata de incidență și gradul de ocupare al secțiilor ATI sunt factorii care duc la decizia de carantinare a unei localități.

Andreea Moldovan a stârnit reacții săptămâna trecută când a declarat că două săptămâni de carantină națională ar face minuni.

Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni, a declarat Andreea Moldovan la DigiFM.

Atunci, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății a fost contrazis de către premierul Florin Cîțu care a spus că nu ia în calcul un lockdown.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat că a aflat de ordinul cu noile criterii de carantinare din Monitorul Oficial și că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină.

Comments are closed.