Știri

Tânărul din România, dispărut în apele mării din Lefkada, a fost găsit mort. Prietenii lui Radu îl căutau disperaţi de duminică

Românul de 25 de ani, care a dispărut în apele mării din Lefkada, a fost găsit mort, conform surselor Observator. Acesta s-a făcut nevăzut chiar sub privirile prietenilor, pe o plajă fără salvamari, duminică. Incidentul s-a petrecut în prima zi de vacanţă. Încă de atunci, atât aceştia cât şi autorităţile au încercat să dea de urma lui.

Grecii s-au mobilizat imediat şi au scos pe mare două nave ale Gărzii de Coastă şi un scafandru. Tânărul a dispărut duminică seara, în jurul orei 18, pe plaja Mylos din Lefkada. Jurnaliştii greci spun că băiatul ar fi intrat în apă, s-a scufundat şi nu mai ieşit la suprafaţă. La un moment dat, prietenii lui nu l-au mai văzut. Au început să-l caute în toată zona, dar nu l-au găsit şi au alertat autorităţile. Imediat au venit în zonă autorităţile portuare, dar şi persoane fizice cu bărci, care au căutat în toată zona, până la căderea nopţii

Duminică ar fi fost valuri foarte mari, iar în zona respectivă nu ar fi serviciu de salvamari. ”Vorbim de o plajă care nu este uşor accesibilă. De obicei, pentru a ajunge acolo, trebuie să traversezi marea sau mergi pe o potecă foarte îngustă, dar informaţiile pe care le avem fac referire la faptul că el, când a dispărut, timpul nu era favorabil, valurile erau foarte mari şi erau curenţi puternici în zonă, ca atare, probabilitatea de a fi prins în aceşti curenţi puternici şi dus pe un mal din zonă este foarte mare.”

Radu Dinu are 25 de ani şi este fiul unui primar din judeţul Dolj. În Grecia, era în vacanţă cu prietenii lui. Disperată, o fată din grup ceruse chiar ajutorul pe un forum pe Facebook. “Sper din suflet că mă puteți ajuta. Un bun prieten a dispărut ieri în apele plajei Mylos în jurul orei 18.00. Apelez la oricine poate da o mâna de ajutor. Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Vă rog din suflet, orice ajutor este neprețuit!”

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.