Știri externe

Țările în care poți călători dacă ești vaccinat. Nu ai nevoie de test și nu ții cont de restricții

Vaccinarea continuă la nivel mondial și tot mai multe persoane s-au imunizat cu ambele doze de vaccin, ceea ce înseamnă că au parte de mai multe avantaje. De exemplu, în acest moment, românii imunizați cu ambele doze de vaccin pot călători în mai multe state din Uniunea Europeană fără test și fără să intre în carantină.

Avantaje la călătorii dacă ești vaccinat

Campania de vaccinare continuă să evolueze de la zi și tot mai mulți oameni se imunizează. Spre deosebire de cei care refuză să se imunizeze, persoanele care s-au vaccinat beneficiază de mai multe avantaje atunci când vine vorba despre călătorii.

În acest moment, românii vaccinați pot merge fără restricții în vacanță în mai multe state din Uniunea Europeană. Aceste țări sunt Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda. Dacă deții certificatul de vaccinare, nu mai ai nevoie de niciun test și nici nu vei mai sta în carantină.

Mai sunt, totuși, state care cer și un test PCR negativ, deși ești vaccinat cu schema completă. Acestea sunt: Malta, Spania, Elveția, Suedia și, de luni, Portugalia care au nevoie de dovada că nu ești infectat, chiar dacă ai vaccinul făcut.

Unele țări deja și-au deschis granițele pentru turiști. De la 19 mai, Austria îi așteaptă pe cei care vin în vacanță, în timp ce Franța ridică restricțiile de călătorie la 9 iunie.

Restricții Grecia

Și Grecia și-a deschis oficial sezonul turistic la sfârșitul săptămânii trecute, dar restricțiile sunt printre cele mai stricte. Spre deosebire de anul trecut, s-au deschis trei vămi, pentru a evita cozile de sezonul anterior: vămile Promachonas-Kulata și Ormenio, care sunt deschise 24 din 24 și vama Evzoni,care  este deschisă doar între 7:00 și 23:00.

Intrarea pe teritoriul elen este permisă doar turiștilor care au dovada vaccinării împotriva COVID-19, un test PCR negativ sau o adeverință că au trecut prin boală.

Grecia a ridicat din restricții încă de la 19 aprilie, dar majoritatea sunt valabile în continuare. Masca de protecție este obligatorie inclusiv în spațiile deschise și încă există carantină de noapte, care intră în vigoare de la ora 0:00 până la ora 5:00.

Totuși, este permisă deplasarea dintr-o localitate în alta, pentru că s-a renunțat la această interdicție. Rămâne valabilă, totuși, interdicția de a nu fi mai mult de trei persoane adulte într-un autovehicul, dacă nu sunt din aceeași familie.

Comments are closed.