Știri externe

Tel Aviv atacat de peste 130 de rachete lansate din Fâșia Gaza. O rachetă a lovit în plin un autobuz cu oameni

Tel Aviv a fost marți seară ținta unui atac major cu rachete lansate din Fâșia Gaza. Au fost în jur de 130 de rachete trase asupra Tel Avivului. De fapt, atacul a venit ca un răspuns la acțiunea armatei israeliene care a distrus turnul Hanadi din Fâșia Gaza.

Atac cu rachete la Tel Aviv

În urma atacului cu rachete de la Tel Aviv au rezultat trei morți și zeci de răniți, cel puțin asta arată bilanțul provizoriu. Una dintre rachete a lovit în plin un autobuz cu oameni. Presa din Israel scrie că șoferul este în stare gravă, iar 18 persoane au fost rănite.

Atacul de la Tel Aviv este un răspuns după ce israelienii au distrus turnul Hanadi, o clădire cu 13 etaje, care este considerat un fief al mișcării Hamas. Potrivit Ministeului Sănătății din Fâșia Gaza, au murit cel puțin 30 de persoane, printre care 10 copii.

Marți seara, toate zborurile către Aeroportul Internațional Ben Gurion din Tel Aviv au fost suspendate temporar.

Președinții celor două țări și-au declarat război.

Israelul va reacţiona cu forţă. Oricine atacă va plăti un preţ mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp, a spus Benjamin Netanyahu, premierul israelian. Organizațiile teroriste au fost lovite dur și vor fi lovite în continuare, din cauza deciziei lor de a ataca Israelul, a completat ministrul Apărării, Benny Gantz.

Ce spune liderul Hamas despre atacul de la Tel Aviv

Potrivit BBC, Ismail Haniyeh, liderul Hamas este pregătit pentru conflict, în cazul în care Israelul vrea să riposteze. El a făcut declarații pe un post de televiziune și a spus că este vorba despre un echilibru de forțe.

Dacă Israelul vrea să escaladeze, suntem gata de asta, iar dacă vrea să se oprească, și pentru asta suntem pregătiți. Avem de-a face cu un nou echilibru de forțe, a declarat liderul mișcării Hamas.

Reprezentanții ONU din Consiliul de Securitate s-au întrunit de urgență în urma acestui atac. Coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a cerut încetarea imediată a ostilităților, atfel: ne îndreptăm către un război în toată regula.

Comments are closed.