Știri

Temperaturile cresc în toată țara! Vremea se schimbă radical

Vremea se schimbă radical în țara noastră! După caniculă, temperaturi de peste 40 de grade și aer irespirabil, au venit ploile, vântul și temperaturile scăzute. Totuși, atmosfera se schimbă din nou. Căldura revine în țara noastră și vom avea din nou parte de vreme bună.

Revine căldura în România

Vremea în țara noastră a fost extrem de schimbătoare în ultima perioadă. După zile întregi de caniculă și aer irespirabil, sfârșitul lunii a venit cu temperaturi scăzute, vânt puternic și ploi în cantități mari în majoritatea regiunilor din țară.

Când părea că toamna și-a intrat în drepturi, se pare că vara s-a reîntors, cel puțin parțial. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă o estimare meteo pentru următoarele 2 săptămâni, din care reiese că vremea se va încălzi semnificativ și temperaturile vor fi foarte ridicate în câteva zile.

Meteorologii spun că în intervalul 10 – 14 septembrie, vremea va fi mai caldă în majoritatea zonelor din ţară, dar în special în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală. Se pare că temperaturile maxime ar putea ajunge chiar și la 30 grade celsius, valori termice mai ridicate comparativ cu normalul perioadei.

Minimele nocturne vor fi, însă, cele obişnuite ale perioadei, respectiv 11…14 grade. Se pare că vara nu vrea să plece de la noi din țară și vom mai avea parte de câteva zile plăcute.

Când reapar ploile în țară

Meteorologii spun că nu vom scăpa nici de ploi în perioada următoare. Până în jurul datei de 14 septembrie regimul pluviometric va fi deficitar și va ploua doar puțin în zonele premontane, dar din 15 septembrie vor apărea ploile la noi în țară.

Săptămânaa 13-19 septembrie va fi una în care mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Cert este că ploile ar putea apărea și în Oltenia și temperaturile vor scădea în momentul în care cad precipitații, mai ales pe timpul nopții.

Comments are closed.