Știri

Timișoara iese din carantină. Rata de incidență, mai mare decât înainte de carantinare

Timișoara se află în carantină încă din data de 8 martie, când rata de incidență a crescut considerabil, iar autoritățile au decis să ia măsuri. După 24 de zile de restricții suplimentare, Timișoara iese din carantină azi, 31 martie. Decizia a fost luat miercuri după-amiază, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Rata de incidență din Timișoara, în continuare ridicată

Timișoara iese din carantină azi, după ce DSP Timiș a cerut ridicarea carantinei, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a votat în acest sens: 30 de voturi în favoarea ridicării carantinei, cinci voturi au fost pentru prelungirea carantinei, iar trei au fost abțineri. Cu toate acestea, Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat continuarea carantinei, având în vedere că situația este în continuare una gravă.

Altături de Timișoara ies din carantină și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Giroc.

Rata de incidență din acest moment este de 7,64, ceea ce înseamnă că este mai mare decât cea cu care a intrat în carantină, la 8 martie, când era de 7,49. Deși lucrurile sunt în continuare grave, se pare că marele oraș iese din carantină și nu trebuie să mai respecte măsuri suplimentare.

În Timișoara rămân valabile măsurile din scenariul corespunzător zonelor în care rata de incidență este de peste 7,5 la mia de locuitori: magazinele se  închid încă de  la ora 18:00 în cursul săptămânii, iar circulația este restricționată în intervalul orar 20:00 – 5:00. După acest interval, se poate circula doar pe baza declarației pe propria răspundere, din motive bine întemeiate.

“În situația în care incidența cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7/1000 de locuitori, se va reduce programul cu publicul al operatorilor economici doar vineri, sâmbătă și duminică la ora 18:00 și se va menține pentru aceste zile ora 20 ca oră limită pentru circulația fără declarație sau adeverință. În zilele de luni – joi, în situația în care incidența cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7/1000 de locuitori, programul operatorilor economici se va prelungi până la ora 21, iar ora limită pentru circulația fără adeverință sau declarație va fi ora 22”, a spus prefectul Nemeth.

Elevii nu revin în bănci în Timișoara, ci participă la orele online și joi și vineri, acestea fiind ultimele zile dinainte vacanței de primăvară, care va dura o lună, spre deosebire de anii trecuți, când perioada era mult mai scurtă.

Comments are closed.