Știri externe

Tinerii ucraineni care s-au căsătorit în ziua invaziei ruse au plecat la război în luna de miere: ”Asta e noua realitate”

Tinerii ucraineni care s-au căsătorit chiar în ziua invaziei ruse au plecat la război în luna de miere. ”Este greu de înțeles, dar aceasta este noua realitate pe care o avem”, a spus Yaryna.

La doar câteva ore după ce s-au căsătorit la Kiev, pe 24 februarie, chiar în prima zi a invaziei Rusiei, Yaryna Arieva și Svyatoslav Fursin s-au alăturat luptei pentru a-și proteja țara, scrie CNN.

Cuplul urma să se căsătorească în mai, dar s-au grăbit să-și unească destinele înainte de a se alătura rezistenței ucrainene.

Purtând jachete de camuflaj și ținând câte o pușcă în mâini, cuplul a povestit pentru CNN despre cum își petrec luna de miere într-un oraș asediat și cum au luat armele pentru a lupta împotriva trupelor ruse care le invadează patria.

„Este greu de înțeles, aceasta este noua realitate pe care o avem”, a spus Yaryna, care este din Kiev.

Ea a spus că este prima zi de primăvară și, de obicei, oamenii seamănă acum floarea soarelui – floarea națională a Ucrainei. Astăzi, însă, ei trebuie să reziste atacului Rusiei.

„Nimeni de aici nu spune că vom pierde sau să plângă. Toți de aici cred că vom câștiga. Totul este doar o chestiune de timp. Așadar, sunt foarte fericit să văd această mulțime mare de oameni, cu adevărat pregătiți să lupte, fiind gata să moară pentru pământul lor. Nu avem nicio îndoială că vom câștuga acest război”, a declarat tânăra.

Soțul ei, Svyatoslav Fursin, s-a născut în Lviv și a spus că „oamenii lui vor întotdeauna să fie liberi. Acești oameni sunt gata să lupte pentru libertatea lor”.

Plecând în misiuni de luptă, el este îngrijorat pentru siguranța familiei sale – soția, părinții și sora lui – dar a spus că „va face totul pentru a-i proteja”.

Yaryna a spus că lucrează în fiecare zi și, deși „este greu să aștept ca soțul meu să se întoarcă din misiunile de luptă”, toată lumea se ajută între ei.

“Viața aici este diferită, dar este viață. Oamenii glumesc și râd. Este foarte interesant de văzut. Este un alt tip de viață, care s-a schimbat odată cu începutul războiului, dar este viață”, a spus ea.

Cuplul a cerut comunității internaționale să ajute Ucraina cu bani, alimente, arme și asistență medicală și să pună mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

Svyatoslav speră că va veni în curând timpul când își va putea aduna familia și prietenii „toți într-un singur loc și să bem un pahar vin”. Și să spună tuturor: „Hai, războiul s-a încheiat, noi am câștigat”.

Înainte de asta, însă, el a spus că dorește ca „toată lumea, inclusiv Rusia și poporul rus, să-și amintească” că luptă „pentru libertatea întregii lumi”.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.