Știri

Titularizare 2021. Peste 34.000 de profesori susțin astăzi proba scrisă pentru un loc la catedră

Titularizare 2021. Zi de foc pentru profesorii din România care s-au înscris la examenul de titularizare. Miercuri, 21 iulie are loc proba scrisă la care participă 34.120 de candidați, dintre care 5.190 din promoția curentă. La nivel naţional sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, adică 3.500 în mediul urban şi 1.314 în mediul rural.

Miercuri, 21 iulie are loc proba scrisă a examenului de titularizare

Emoții pentru cei care vor să obțină un post sau o catedră didactică vacantă în învățământul preuniversitar.

Potrivit unui comunicat emis de către Ministerul Educației, candidații trebuie să fie prezenți în sală cel mai târziu la ora 8.15. Proba începe la ora 9:00 în 118 centre de concurs, respectându-se toate măsurile igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen, în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice generate de pandemia de COVID-19.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16,00).
Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro.

Când se pot face contestații la examenul de titularizare

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi transmise şi prin email, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00.

De menționat este că rezultatele finale la examenul de titularizare se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 3 august.

Repartizarea candidaților la catedre se face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă. Repartizarea se face în ședințe publice sau online, de către inspectoratele școlare pe 4 și 4 august.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/ specializări: educatori/ profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.103), învăţători/ profesori pentru învăţământ primar în limba română (828) şi muzică instrumentală (310).

Comments are closed.