Știri

Tot mai mulți oameni mor pe șosele. Mesajul unui polițist: “de fiecare dată ți se ridică părul pe șira spinării la auzul țipetelor sfâșietoare”

Din păcate, se întâmplă tot mai des. În România, accidentele rutiere sunt la ordinea zilei. De cele mai multe ori cauzele producerii lor sunt legate de viteză, de depășiri neregulamentare și de consumul de alcool înainte de a urca la volan. Duminică, 25 iulie 2021, a fost o zi neagră pentru România. Șapte oameni și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier care s-a petrecut la ieșire din județul Bacău. Cinci adulți și doi minori au pierit în urma impactului dintre un microbuz și o mașină mică. Cu o zi în urmă, două persoane au murit într-un accident rutier petrecut în Brașov, iar în județul Constanța, în localitatea 23 August, un alt accident rutier s-a soldat cu rănirea a șapte persoane, între care una a fost preluată de la fața locului de elicopterul SMURD. Putem spune că a fost un weekend negru pentru țara noastră. Cu privire la aceste tragedii care par că nu se mai termină, un polițist a scris câteva cuvinte sfâșietoare, prin care a tras un semnal de alarmă.

Mesajul unui polițist după tragediile de pe șosele, din weekend-ul 24-25 iulie 2021

Dan Georgescu a tras un semnal de alarmă care îi vizează pe toți cei care se urcă la volan. Este o responsabilitate imensă pe care cu toții ar trebui să o conștientizăm.

Cel puțin 1 persoană, la fiecare oră, a murit în accidente rutiere, în ultimele 24 de ore în România! Din păcate, printre victime se află și copii. Cauzele: viteza și depășirile neregulamentare. Nimic nu este mai greu pentru un polițist decât să anunțe rudele celor decedați că aceștia din urmă pur și simplu nu mai sunt. Nu vreți să asistați la așa ceva. Chiar dacă avem ani de experiență, de fiecare dată ți se ridică părul pe șira spinării la auzul țipetelor sfâșietoare, la vederea disperării din ochii oamenilor. Îi ții în brațe o vreme și încerci să fii tare pentru ei. Apoi îți ștergi lacrimile din colțul ochilor. Este prea mult, oricât am arăta cu degetul și oricâți vinovați am căuta. Drumuri bune!, a scris polițistul în postarea de pe Facebook – Polițiștii au umor.

Și pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a apărut o postare despre tragediile din aceste zile.

Viteza, neatenția și alcoolul la volan au consecințe dintre cele mai grave! VĂ RUGĂM SĂ CONDUCEȚI PRUDENT! NU VĂ PUNEȚI VIAȚA ÎN PERICOL PENTRU CÂTEVA MINUTE CÂȘTIGATE ÎN TRAFIC!

Comments are closed.