Știri

Toți angajații români trebuie să știe! A fost anunțat oficial

Veste bună pentru angajații români! Este vorba despre majorarea salariului minim pe economie. Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar pentru îndeplinirea măsurii adoptate în cadrul programului guvernamental Sprijin pentru România. Iată ce urmează să se întâmple!

Anunțul care îi vizează pe angajații români

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ necesar pentru îndeplinirea măsurii adoptate în cadrul programului guvernamental Sprijin pentru România, 200 de lei în plus pentru salariul minim, creștere voluntară scutită de taxe.

Cu alte cuvinte, Guvernul propune impozitarea și neincluderea în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, pentru creșterea voluntară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă.

Toți angajații trebuie să știe că de la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Cine beneficiază de majorarea salariului cu 200 Ron

Potrivit legii, de această majorare vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.

De la 1 ianuarie 2022, de majorarea salariului minim brut garantat în plată la 2.550 lei beneficiază circa 1.970.000 de salariați, reprezentând 34,7 % din numărul total de salariați activi.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, în 2022, salariul minim poate crește cu 200 de lei, însă această creștere este una voluntară și va fi scutită de taxe. Măsura majorării a fost convenită în Coaliția PSD-PNL-UDMR în cadrul programului Sprijin pentru România.

Comments are closed.