Știri

Totul despre certificatul verde, obligatoriu din 25 octombrie. Cum obținem acest document

Din cauza situației extrem de dificile din țara noastră, autoritățile au decis să impună mai multe măsuri noi pentru a putea ține sub control lucrurile. Astfel, din data de 25 octombrie au intrat în vigoare măsuri noi, iar cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont este certificatul verde, obligatoriu în orice insituție.

Cum descarci certificatul verde

Începând de astăzi, certificatul verde a devenit cel mai important document pe care îl putem avea. Astfel, nu mai putem intra în nicio insituție, în mall-uri sau restaurante fără să avem asupra noastră certificatul. În plus, după ora 22.00 este complet interzisă deplasarea în lipsa acestuia sau fără un motiv bine întemeiat.

Certificatul verde este documentul care demonstrează că ne-am vaccinat sau că am trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Este simplu de obținut, dar trebuie să fim atenți la pașii pe care îi avem de urmat. De reținut faptul că nu mai putem obține certificatul dacă avem doar un test negativ.

Site-ul de pe care vor fi generate certificatele digitale COVID este certificat-covid.gov.ro. Pentru început, trebuie să ne logăm acolo pe baza unui e-mail valid, pe care vom primi un link de acces, pe care trebuie să-l accesăm. Se alege apoi tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la vaccinare sau la testarea pozitivă, după care se introduc acolo date personale de pe buletin, reședința, etc.

Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID. Apare apoi certificatul în acea aplicație.

Unde este obligatoriu certificatul

Certificatul verde este necesar dacă vrem să mergem la restaurant, la mall sau în vreo instituție cu mai mult de 50 de angajați. Astfel, în primării nu vom mai avea acces, la poliție. Deplasările fără certificat se fac pe baza unei declarații, din motive bine întemeiate.

Raed Arafat a făcut precizări cu privire la introducerea certificatului verde în clădirile de birouri. Potrivit șefului DSU, documentul devine obligatoriu la intrarea în clădirile publice oficiale și în imobilele private unde lucrează peste 50 de persoane doar pentru vizitatori, nu pentru angajați. Astfel, nimeni nu își va pierde locul de muncă.

 

Comments are closed.