Magazin

Tradiții de eclipsa parțială de Soare. Cele mai interesante mituri despre femeile însărcinate

La data de 30 aprilie are loc o eclipsă parțială de soare, care aduce o mulțime de efecte asupra noastră, precum și mai multe tradiții și obiceiuri. Cu această ocazie, de-a lungul timpului au apărut mai multe superstiții, pe care oamenii le respectă pentru a se asigura că vor avea noroc.

Tradiții de respectat la eclipsă

Eclipsele de Soare sunt evenimente astronomice importante, care ne determină să ținem cont de mai multe tradiții, oricât de educați am fi. Astfel, există mai multe superstiții pe care ar trebui să le respectăm dacă vrem să ne fie bine și să nu fim urmăriți de ghinion

Vezi și: Eclipsă parțială de Soare – 30 aprilie 2022. Cristina Demetrescu explică efectele acestui fenomen

În multe regiuni ale lumii, se credea că eclipsele apar atunci când soarele este atacat de malefice fiinţe mitologice. În Vietnam, oamenii se temeau de o broască uriaşă, în timp ce în America Latină, personajul negativ era un jaguar; un dragon- în Asia, un vârcolac- în România.

În trecut se spunea că Eclipsa era ceva rău, un eveniment negru, care aducea moartea. Nimeni nu ieșea din case când era eclipsă, pentru a nu-i prinde afară și chiar își acopereau ferestrele și oglinzile pentru a se simți în siguranță.

Interzis de eclipsa parțială de soare

Încă din trecut, se crede că eclipsa este un adevărat pericol pentru femeile gravide. Acestea au voie să iasă afară numai dacă au legat în jurul mijlocului lor un brâu roşu. În alte regiuni, femeile gravide nu au voie să coase şi să taie legume şi zarzavaturi, pentru a nu da naştere unor copii bolnavi.

În plus, gravidele nu au voie să își atingă pântecele pe timp de eclipsă, pentru că pruncii se vor naște cu semne. Nu este bine să procesezi copii în această perioadă, pentru că ar putea ieși posedați de demoni.

În timpul elipsei nu ar fi indicat să se pregătească masa sau să se gătească, iar toată mâncarea preparată trebuie să fie aruncată după trecerea fenomenului rar. Se spune că eclipsa otrăvește toate preparatele.

Comments are closed.