Magazin

Tradiții și obiceiuri 8 august, de Luna Nouă. Ce surprize vor avea zodiile

La data de 8 august, Luna Nouă se petrece în Leu și promite surprize mari pentru toți nativii. Nu este o Lună Nouă simplă, este ziua în care se deschide Portalul Leului. Este momentul să ne mobilizăm, pentru că mișcarea ne-ar putea afecta mai mult decât credem dacă nu suntem atenți. Este bine să ținem cont de anumite tradiții în această zi.

Tradiții de Luna Nouă

Luna Nouă de la 8 august este una foarte specială. Ca la fiecare eveniment de acest gen, este bine să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri, pentru că Luna este foarte capricioasă și se poate răzbuna dacă nu ținem cont de ea.

Tradiția spune că Luna Nouă este favorabilă boilor relații. Fetele care vor să își viseze ursitul trebuie să iasă în fața Lunii, să se încline de trei ori și să-i spună:

“Lună dragă, Lună nouă, dă-mi să beau apă de rouă;

Lună dragă, draga mea – arată-mi perechea mea !“.

O altă tradiție spune că toate dorințele îți pot fi îndeplinite cu ocazia zilei de 8 august. Luna nouă ajută pe toată lumea să-și îndeplinească planurile, dar este un ritual special pentru asta. Un obicei spune că este bine să îți scrii dorințele pe o hărtie, să o arzi și să arunci cenușa spre Lună, urmând ca după să-ți fie îndeplinite cerințele.

O superstiție spune că trebuie să facem curățenie în toată casa, în curte și să ducem gunoiul. Resturile se duc pe câmp ca să se reînnoiască pământul.

De altfel, nu trebuie să te muți din casa ta sau să fi plecat de acasă în ziua de Luna Nouă, pentru că riști să nu mai ajungi acasă. Mai mult, nu trebuie să pleci la drum după miezul nopții, pentru că spiritele rele te pot urmări.

Nu este bine să pui cloșca pe ouă în această zi, pentru că toți puii vor ieși bolnavi și nu vor trăi. Se spune că nimic din ce plantezi nu se va prinde, ci se va usca.

Luna Nouă în Leu, 8 august

Data de 8 august este semnificativă pentru toți nativii. Din această zi, viețile noastre se vor schimba complet pentru o vreme. Luna Nouă este considerată un simbol al începutului, ceea ce înseamnă că este o perioadă bună în care să încercăm lucruri noi, să riscăm și să vedem ce avem de câștigat dacă suntem curajoși.

Începe o perioadă glorioasă pentru toate zodiile, care se vor simți în centrul atenției. Luna Nouă ne dă puterea de a începe un nou capitol din viața noastră, de a scăpa de frici și de a fi mai curajoși. Acest eveniment vine cu cu o energie pozitivă, care ne dă mare chef de viață. Acum depinde doar de tine să ieși din zona de confort, să îți înfrunți temerile și să iei de la viață tot ce este mai frumos, să lași deoparte stresul și problemele măcar pentru o clipă.

Comments are closed.