Știri externe

Tragedie aviatică în Rusia. Un avion militar s-a prăbușit aproape de Moscova

O tragedie aviatică s-a produs marți, 17 august, în apropiere de Moscova. Conform primelor informații, la bordul aeronavei se aflau trei persoane, fiind vorba despre un avion militar de transport.

Avion prăbușit aproape de Moscova

Presa străină anunță că avionul efectua un zbor de test și s-a prăbușit într-o zonă împădurită din apropierea Moscovei. Este vorba despre o aeronavă militară de tip Il 112-V, care s-a prăbușit în momentul în care se pregătea de aterizare, pe aerodromul Kubinka, la aproximativ 45 de kilometri vest de Moscova.

În imaginile apărute pe Internet se poate vedea cum unul dintre motoare a luat foc, după care avionul a pierdut controlul și s-a prăbușit.

Din nefericire, cei trei membrii ai echipajul au murit.

Conform primelor informații, aeronava era un prototip al celui mai nou avion de transport militar Il-112V, aflat în prezent în teste, care urmează să intre în dotarea Forțelor Aeriene Ruse.

United Aircraft Corporation a transmis că, comandantul aeronavei prăbușite era pilotul de încercare Nikolai Kuimov, considerat un erou al Rusiei.

Aeronava era testată la capitolul comportament în caz de surplus de greutate. Se pare că autoritățile iau în calcul o defecțiune tehnică, dar nu este exclusă nici o eroare umană, dat fiind că avionul s-a prăbușit cu puțin timp înainte de aterizare.

Comments are closed.