Știri

Tragedie în Constanța: pompierii nu au reușit să salveze o femeie din flăcări

Tragedie în Constanța, azi dimineață, când o femeie a murit, după ce apartamentul i-a luat foc. Femeia nu a pierit în flăcări, ci s-a aruncat de la etajul 6, pentru a-și salva viața. Totuși, medicii nu au mai putut să o ajute.

Din păcate, pompierii nu au intervenit la timp pentru stinge flăcările. Au ieșit la iveală mai multe probleme ale sistemului, care, dacă nu ar fi existat,

Pompierii erau la doar 8 kilometri distanță de locuința care luase foc, însă au ajuns cu doar câteva minute după ce femeie s-a aruncat în gol. Constănțeanca în vârstă de 57 de ani a murit la 2 minute după ce autoscara a ajuns, conform informațiilor transmise de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pentru această intervenție a fost alertat Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care nu are însă autoscară. Așadar, a fost solicitată autoscara de la Detașamentul de Pompieri Palas, care a ajuns la locul intervenției la 9.27, însă femeia murise deja. Ea s-a aruncat de la etaj într-o încercare disperată de a se salva din flăcări.

ISU Constanța a ajuns la 13 minute de la apel

Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14, conform comunicatului oficial transmis de autorități. La acel moment, au fost alertate: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km.

Ora la care femeia s-a aruncat de la etajul 6 a fost 09.25.

La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

S-a pus și problema utilizării unei saltele pentru a o prinde pe femeie, însă aceasta nu există în Constanța.

Anca Chiriță, ISU Dobrogea: ”Nu, nu mai există la nivelul județului Constanța, pentru utilizarea unei asemenea saltele, persoana care o utilizează, care intenționează să facă acest gest, trebuie sfătuită cum să se arunce, deoarece există pericolul de accidentare. La ajungerea echipajelor deja ardea generalizat tot apartamentul”, pentru stirileprotv.ro.

De la ce a pornit incendiul din Constanța

Se pare că familia la care a pornit incendiul este urmărită de tragedii. Fiul proprietarilor își pierduse viața în urmă cu o lună, iar mama lui aprindea lumânări frecvent, pentru sufletul său. Și chiar de la o astfel de lumânare a pornit focul.

”A luat foc de la o lumânare, au ieșit afară, am înțeles de la soțul ei, care este proprietarul apartamentului. Dânsa s-ar fi întors ca să ia un laptop, n-a mai avut timp să iasă și a încercat pe balcon, probabil s-a agățat, a vrut să stea agățată și a alunecat”, a zis un martor pentru Știrile Pro TV.

Soțul femeiii a apucat să se salveze, mergând pe scări. Femeia o luase pe urmele lui, însă, după ce a ieșit din casă, s-a întors să ia laptopul în care se aflau fotografii cu fiul ei. Atunci, flăcările s-au extins și nu a mai reușit să părăsească locuința pe ușă, aruncându-se, de disperare, de la balcon.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.