Știri

Tragedie în lumea fotbalului! Celebrul sportiv a murit într-un accident auto

O nouă tragedie șochează România! Un celebru fotbalist și-a pierdut viața într-un accident auto extrem de grav. Fostul mare fotbalist al Chimiei Râmnicu Vâlcea, Marian Bașno, a plecat dintre noi la 66 de ani. Deși medicii au încercat să-l salveze, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

A murit Marian Bașno

Marian Bașno, fostul mare fotbalist al Chimiei Râmnicu Vâlcea, cu peste 250 de meciuri în prima ligă, s-a stins din viață la doar 66 de ani. El activa acum ca președinte al Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal

Sportivul se întorcea acasă de la București duminică. Tragicul accident s-a produs în zona Budeşti-Goleşti, de pe Dealul Negru, când maşina lui Marian Başno a intrat în coliziune cu un alt autoturism, după ce a trecut pe contrasens. Nu se cunosc exact motivele pentru care Bașno a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea.

Bașno a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea, unde s-a stins din viață după ce a suferit un stop cardio-respirator. Inițial, fusese dus la spital pentru un  un tomograf, însă a făcut un stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul. Cu el în mașină se afla și câinele său.

În ultimii ani, a lucrat pentru Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea, ca președinte al Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal, însă a avut o carieră de mare succes, impresionantă. A evoluat pe postul de fundaș la echipa olteană și a adunat 251 de meciuri în prima ligă, unde a marcat chiar și 15 goluri.

În 1976 a fost transferat de la Minerul Motru, după care, Marian Bașno a jucat la Chimia Râmnicu Vâlcea în perioada 1976-1987. A promovat cu echipa în Divizia A în 1978. În această perioadă, a jucat 251 meciuri în Divizia A, marcând 15 goluri.

Ca antrenor, a pregătit pe Chimia Râmnicu Vâlcea, Flacăra Râmnicu Vâlcea și Lotru Brezoi. A fost președinte la Chimia (iulie-decembrie 1991), FC Vâlcea (1995-1997) și Drobeta Turnu Severin (promovare în Divizia B, 1998).

Comments are closed.