Știri externe

Tragedie pe șosea! Accident cu peste 40 de morți și 30 de răniți

Tot mai multe accidente au loc pe șosele și urmările sunt unele extrem de grave. O adevărată tragedie a avut loc în Africa, unde un autobuz și un camion s-au ciocnit. Bilanțul victimelor este unul extrem de grav: peste 40 de morți și 30 de persoane rănite în stare gravă.

Accident tragic în Africa

Un accident rutier cumplit a avut loc în Africa, la 20 de kilometri de orașul Segou. Din cauza condițiilor de vreme nefavorabile, carosabilul era umed. Astfel, un autobuz și un camion care transporta produse agricole s-au ciocnit. Conducătorul camionului a pierdut controlul volanului, pentru că unul dintre cauciucuri a explodat. Mașina mare a lovit atunci frontal un autobuz plin cu călători.

 

Conform primelor informații, peste 40 de oameni au murit în urma accidentului grav, în timp ce peste 33 de se află în stare gravă la spital cu răni serioase, unii având nevoie chiar de intervenții chirurgicale de urgență. Situația este una extrem de gravă și autoritățile sunt în alertă, avertizând că astfel de accidente s-ar mai putea produce.

Guvernatorul a tras un semnal de alarmă, explicând că accidetenel sunt foarte dese în regiunea Mali, dar și în alte țări din Africa. Mai mult, el atrage atenția asupra carosabilului, care uneori mai poate fi în condiții nepotrivite, dar este datoria șoferilor să fie atenți, să-și întrețină așa cum trebuie mașina și să adapteze viteza la condițiile de drum.

“Este o consecinţă a condusului pe timp de ploaie”, a transmis într-un mesaj Alassane Traore, guvernatorul regiunii Segou.

Încă nu s-a stabilit bilanțul exact al victimelor, dar se pare că printre ele se afla și un copil. Au intervenit la fața locului mai multe echipaje de salvare, dar pentru mulți dintre pasageri nu s-a mai putut face nimic. Au rămas prinși în fiarele mașinilor și aveau răni incompatibile cu viața.

Comments are closed.