Știri externe

Tragedie uriașă – 11 bebeluşi au murit, mesaj de condoleanţe de la preşedinte

Unsprezece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului. A fost decretat doliu naţional.

Unsprezece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului, a anunţat, miercuri seară preşedintele ţării, potrivit AFP. Cu puţin înainte de miezul nopţii în Senegal, Macky Sall a anunţat pe Twitter că 11 nou-născuţi au murit în incendiu.

„Tocmai am aflat cu durere şi consternare despre moartea a 11 nou-născuţi în incendiul de la departamentul de neonatologie al spitalului public”, a scris el pe Twitter, conform RTV.

„Mamelor lor şi familiilor lor, le exprim cele mai profunde condoleanţe”, a adăugat Sall. Tragedia a avut loc la spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh din centrul de transport din Tivaouane şi a fost cauzată de „un scurtcircuit”, potrivit politicianului senegalez Diop Sy.

Parlamentarul de opoziție Mamadou Lamine Diallo a criticat guvernul, scriind pe Twitter: „Alți copii arși într-un spital public… Este inacceptabil”.

Trei moaşe au fost condamnate, la 11 mai, de către Înalta Curte din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru „omisiunea de a asista o persoană în pericol” în legătură cu cazul ei.

Un incident similar a avut loc în oraşul Linguere, din nordul ţării, la sfârşitul lunii aprilie, când un incendiu a izbucnit la un spital şi patru nou-născuţi au fost ucişi. Primarul acelui oraş a invocat o defecţiune electrică la o unitate de aer condiţionat din maternitate.

Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.