Știri

Tragediile din spitalele din România: Giulești, Matei Balș, Piatra Neamț și Constanța

Tragedia de vineri, de la spitalul din Constanța este ultima dintr-un șir de incidente asemănătoare. Pe lista cu spitale care au loc foc sunt Maternitatea Giulești, Institutul Matei Balș din București și Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Giulești

Un incendiu în care au murit cinci bebeluși a avut loc în urmă cu 11 ani la maternitatea Giulești. Pe 16 august 2010, incendiul a izbucnit în interiorul secției de Reanimare. Peste o sută de persoane au fost evacuate și mai multe au fost rănite.

Piatra Neamț

10 ani mai târziu, pe 14 noiembrie 2020, zece oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit la secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Un medic român a fost premiat de OMS deoarece în timpul incendiului și-a riscat viața pentru a salva pacienți. El a avut arsuri de gradul 2 și 3 pe circa 80% din suprafața corporală și a primit tratament la o clinică din Bruxelles.

București

Pe 29 ianuarie 2021, o altă tragedie s-a produs la Institutul Matei Balș din capitală. Flăcările au izbucnit la parterul unui corp al clădirii. Patru pacienți au murit din cauza flăcărilor sau a fumului și mai mulți dintre cei care au fost transferați au murit ulterior.

În toate spitalele în care au avut loc incendii, anchetele au descoperit numeroase nereguli legate în special de instalațiile electrice și de securitate.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.