Știri

Trei lucruri pe care Liviu Dragnea nu are voie să le facă până în 2024

Liviu Dragnea a scăpat de închisoare, este oficial, un om liber, însă are câteva interdicții pe care trebuie să le respecte până în 2024. Sunt interdicții stabilite de Înalta Curte de Casație și Justiție încă de când a primit decizia de condamnare la închisoare cu executare. Joi, 15 iulie, a fost o zi fericită pentru fostul lider al PSD care a fost eliberat din închisoare. Dragnea a fost așteptat în fața Penitenciarului Rahova de iubita lui, Irina Tănase și de câțiva simpatizanți care i-au arătat susținere.

Ce nu are voie Dragnea să facă până în 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a interzis lui Liviu Dragnea, până în luna iulie a anului 2024, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman.

Liviu Dragnea a ispășit 2 ani și 2 luni din condamnarea de 3 ani și 6 luni pe care a primit-o în anul 2019. Fostul lider al PSD a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ce a declarat Dragnea la poarta penitenciarului

La ieșirea din închisoare, Dragnea le-a spus reporterilor care îl așteptau în fața porții Penitenciarului Rahova că a avut doi ani și două luni de chin și suferință. Cel mai mult i-au lipsit copiii și Irina. De altfel, Dragnea și Irina s-au sărutat cu foc în prezența reporterilor, în fața camerelor.

Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj. Voi munci la firma fiului meu. O să tot vorbesc de aici înainte. În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine. PSD l-am găsit praf. Partid fără personalitate. Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine. Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid, a spus fostul lider al PSD.

Liviu Dragnea a fost eliberat joi, 15 iulie din penitenciarul Rahova după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea lui de eliberare condiționată.

Comments are closed.