Magazin

Trucuri în bucătărie. Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să faci mâncarea mai bună, chiar și carnea

Trucuri în bucătărie cu bicarbonat de sodiu. Este un praf minune, un ingredient versatil, care are întrebuințări practice dintre cele mai diverse. Cele mai multe dintre gospodine îl folosesc doar ca agent de fermentare pentru checuri și prăjituri, dar el oferă mult mai mult decât atât.

Presară bicarbonat de sodiu peste carnea tare, înainte de a o găti

Dacă vrei să gătești o carne ațoasă, tare și te gândești că după procesul termic se va întări și mai tare, încearcă să folosești bicarbonat de sodiu. Pune praful într-un bol și trece carnea pe toate părțile prin el, apoi las-o la frigider pentru 2-3 ore. Rezultatul te va surprinde! Carnea se va deveni moale. Nu uita să o speli bine de bicarbonat înainte de a o găti.

Tot la gătit, bicarbonatul de sodiu are și alte întrebuințări. De exemplu, puțini sunt cei care știu că poate fi folosit în locul prafului de copt, amestecat cu oțet.

Boabele de fasole se pun, înainte de a fi gătite, într-un bol în care este bicarbonat de sodiu. Vor deveni, astfel, mai moi și mai gustoase.

Pune o linguriță de bicarbonat în apa în care fierbe găina și vei grăbi procesul de frăgezire al cărnii.

Și în omletă este indicat să adaugi jumătate de linguriță de praf de copt la fiecare trei ouă folosite. Va fi pufoasă și gustoasă.

Presară bicarbonat peste carnea de pește și vei mai scoate din mirosul puternic.

Întrebuințări casnice ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare la îndemâna oricui. Înlătură zgârieturile de pe pereți, curăță frigiderul aragazul, cuptorul cu microunde, curăță și bijuteriile, te scapă de grăsimea de pe tacâmuri.

Mai mult decât atât, puțin bicarbonat de sodiu pus pe pasta de dinți, o dată la trei zile, vor face minuni pentru aspectul dinților tăi. Îi va curăța și albi într-un mod încredibil.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu curăță și protezele dentare și reduce durerea provocată de arsurile solare.

Acoperă pielea curată, folosind o discheta demachianta, cu o pastă formată din părți egale de apă și bicarbonat de sodiu, las-o să acționeze 5-10 minute, apoi clătește pielea cu apă rece.

Repeta procesul până când arsura se calmează. Poți încerca și să torni bicarbonat de sodiu în apa din cadă, înainte de a face baie.

Bicarbonatul de sodiu elimină usturimea provocată de urzici și exfoliază pielea.

Comments are closed.