Media

Tudor Chirilă, revoltat de o imagine din gara Mangalia: “bate mătănii în fața ghișeului”

Tudor Chirilă a făcut o postare pe Facebook în care se arată revoltat de o imagine surprinsă în gara din Mangalia. Acolo, o femeie ce pare trecută de vârsta a doua stă aplecată încercând să poarte un dialog cu angajatul de la ghișeu. Artistul a spus că femeia bătea mătănii în fața ghișeului și că angajatul CFR stătea jos, comod pe scaun, cetățeanul fiind nevoit să se aplece.

Ce a surprins Tudor Chirilă în gara din Mangalia

Întreaga scenă a fost descrisă de către artist cu lux de amănunte. El s-a arătat revoltat de raportul dintre cetățeni și personalul de la ghișeele din gările CFR.

Tudor Chirilă a întrebat retoric când anume raportul se va inversa și statul respectă cetățeanul, iar funcționarul public îl slujește.

Iată ce a postat Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook:

Poza emblematică din gara Mangalia în care o femeie, clientă, bate mătănii în fața ghișeului. Ghișeul este în sine o altă metaforă. Accesul vizual către slujbașul public e împiedicat de tot felul de hârtii, iar “gura” de comunicare e undeva jos astfel încât el să stea comod pe scaun și cetățeanul să se aplece.

Cetățeanul trebuie să se aplece mereu în fața unui stat incompetent. Timpul de așteptare e mare, explicațiile se oferă de obicei pe un ton plictisit, adesea răstit. Oare când vom inversa acest raport? Când vom deschide aceste ghișee și vom stabili un raport invers, ăla în care statul respectă cetățeanul și funcționarul public îl slujește?

Postarea lui Tudor Chirilă a adunat în scurt timp peste 9.000 de aprecieri, 500 de comentarii și peste 800 de distribuiri. Mulți internauți i-au dat dreptate și au spus că a realizat o analiză clară a situației prezentate. Imaginea a fost surprinsă la biroul de informații CFR Călători din gara Mangalia.

Ce părere aveți despre această poză și ce vă inspiră ea?

Comments are closed.