Știri externe

Ultimele cuvinte ale Prințesei Diana. S-a aflat ce a spus înainte să moară

Prințesa Diana a avut parte de un sfârșit tragic. Astăzi, 31 august, se împlinesc 24 de ani de la evenimentul nefericit care a răpus-o pe prințesă la vârsta de doar 36 de ani. Vara anului 1997 va fi amintită întotdeauna din cauza acestei tragedii. La fel de dureroase sunt ultimele cuvinte pe care le-a spus prințesa înainte să moartă.

Ce a spus prințesa Daiana înainte să moară

Pe 31 august 1997, limuzina în care se aflau Prințesa Diana și iubitul ei, Dodi Al-Fayed, a intrat în pasajul Pont de l’Alma din Paris. Mercedesul era în acel moment urmărit de paparazzi pe motociclete și, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii din cauza faptului că rula cu o viteză prea mare pentru a scăpa de urmăritori, aceasta s-a ciocnit de cel de-al 13-lea stâlp din tunel.

Acest accident i-a adus sfârșitul prințesei Daiana, care avea atunci doar 36 de ani. După primele investigații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului și mașina era cu adevărat un pericol, suferind o daună totală înainte, după care a fost reparată.

La locul accidentului a ajuns rapid un echipaj pentru acordarea primului ajutor, după care Prinţesa Diana a fost transportată la spital cu răni extrem de grave. În doar câteva ore de la accident, trupul ei a cedat. După 20 de ani de la teribilul accident, pompierul care i-a acordat primele îngrijiri medicale a mărturisit care au fost ultimele cuvinte ale acesteia: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

Prințesa nu părea rănită grav

Pompierul spune că prințesa era lovită rău la umăr și nu știa ce se petrece cu ea, dar credea că va supraviețui, pentru că era conștientă în momentul în care a fost urcată în ambulanță. Din nefericire, doar câteva ore a mai rezistat durerii groaznice, după care a decedat.

„Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că va supravieţui. Din câte ştiu eu, era în viaţă când a fost pusă în ambulanţă şi mă aşteptam să trăiască“, a mai spus pompierul.

Cu numai o zi înainte de moartea sa, în 1997, Diana se afla în Franţa şi i-a sunat pe băieţii ei pentru a mai vorbi cu ei la telefon, fără a se gândi că era pentru ultima dată când le auzea vocea. Harry şi William au vorbit doar puțin cu mama lor, pentru că se jucau cu verișorii lor, fără a presimți ce urma să se petreacă.

Comments are closed.