Știri Sănătate

Un medic celebru avertizează: riscul de infectare este tot mai mare!

Pandemia de covid începe să fie din nou unul dintre cele mai discutate subiecte. Numărul de infectări a fost unul destul de mare în ultima perioadă, iar medicii deja ne atenționează cu privire la ceea ce urmează. Astfel, un specialist ne avertizează că riscul de infectare este foarte mare!

Totul despre pandemia de covid

Se vorbește tot mai mult despre pandemie, după ce numărul de cazuri a început să crească în ultima perioadă. România a avut și peste 7000 de infectări zilnic și deja sunt luate în calcul două scenarii importante: stingerea vârfului valului șase la începutul lunii August sau la sfârșitul acesteia. Tot ce trebuie să știm este că nu este cazul de un lockdown total, iar cea mai bună armă rămâne masca.

Vezi și: Specialiștii avertizează: valul șase de covid lovește România!

Totuși, specialiștii spun că posibilitatea de infectare este foarte mare, dar nu trebuie să ne facem griji. Dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, spune că situația din spitale nu este una extrem de gravă, având în vedere că multe cazuri nu sunt forme complicate, care să necesite terapie intensivă. Este, însă, tot mai aglomerat la camera de gardă.

“Numărul de cazuri într-adevăr, este în creștere în ceea ce privește prezentabilitatea în camerele de gardă. Din fericire, nu sunt forme grave, numărul locurilor în terapie intensivă poate fi controlat și nu avem probleme din acest punct de vedere.

Dacă numărul de cazuri va crește în așa fel încât să avem probleme și asta știm că se întâmplă la peste 10.000 de cazuri pe zi, dar și cu agresivitate importantă a bolii abia, atunci probabil se va pune problema luării unei decizii și de ordin politic.”, a spus dr. Carmen Dorobăţ.

Specialistul consideră că abia la peste 10.000 de cazuri zilnic se vor lua măsuri politice, precum impunerea unor noi reguli sau, În cel mai rău caz, carantina totală.

Medicul a mai subliniat că avem de a face cu “cea mai ușoară variantă de la începutul pandemiei”, unde majoritatea se tratează acasă. Totuși, șansele de infectare sunt mari.

Comments are closed.