Știri

Un nou avertisment de vreme rea! ANM a emis un cod galben de vijelii puternice

Vremea s-a schimbat radical în țara noastră de câteva zile și pare că toamna și-a intrat cu adevărat în drepturi. Temperaturile au scăzut radical și vremea este din ce în ce mai mohorâtă, iar ANM emite tot mai multe avertismente. Meteorologii au emis acum o avertizare cod galben de vânt puternic.

Cod galben de vijelii

În ultima vreme, tot mai multe avertizări de vreme rea au fost emise pentru țara noastră. Meteorologii au emis joi o avertizare cod galben de vânt puternic. Avertismentul este valabil de la ora 10.00 până la ora 21.00 în aceeași zi. Există posibilitatea de prelungire a acestui avertisment, dar meteorologii vor face lămuriri ulterior, dacă se schimbă ceva.

Zonele vinzate sunt Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, estul Munteniei și sud-vestul Olteniei. În acest interval, vor fi intensificări masive ale vântului. În zonele precizate anterior, vântul va avea intensificări temporare, putând atinge viteze de până la 50…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, rafalele ar ptuea depăși chiar și 90…100 km/h.

Nici centrul și sudul țării nu scapă de fenomenele extreme.  Vântul va sufla în această parte a țării cu până la 40…50 km/h. Temperaturile vor scădea semnificativ din cauza vântului și atmosfera va fi una mohorâtă până spre seară, când rafalele se vor mai domoli.

Toată săptămâna aceasta, la început de septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în majoritatea regiunilor din țară, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice. Atmosfera va fi la fel și săptămâna viitoare și cantitățile de ploi vor fi excedentare.

Abia de la jumătatea lunii, temperaturile vor crește ușor și chiar vor fi mai mari decât cele normale, dar nu vor mai depăși 28 de grade nici în cele mai calde regiuni ale țării. Vremea mai ține puțin cu noi, dar din octombrie sunt anunțate ploi puternice.

Comments are closed.