Știri

Unde poți folosi cardurile sociale de 250 de lei. Doar aceste magazine sunt implicate în proiect

În contextul scumpirilor din România, statul român a decis să sară în ajutorul oamenilor. Astfel, oferă un card cu 250 de lei, alimentat o dată la două luni, cu ajutorul căruia pot fi cumparate alimente. Află ce magazine sunt implicate în proiect și de unde poți face cumpărături.

Ajutor social pentru mâncare

Ajutorul de mâncare ajunge deja la 12.000 de români. A început alimentarea voucherelor sociale cu prima tranșă de 250 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea unor alimente sau mese calde, in contextul în care prețul acestora a crescut semnificativ. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că aceste carduri sociale au fost deja alimentate, încă de luni.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

Până la sfârșitul acestei săptămâni, aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite.

Vezi și: Bani de la stat pentru acești români! Cine este vizat de ajutorul financiar de la Guvern

Sunt eligibili acestui proiect peste 2.500.000 de români, iar banii vor ajunge la 500.000 dintre aceștia până la data de 1 Iulie. Din nefericire, nu toate magazinele au acceptat să facă parte din acest proiect, dar cert este că un număr mare de unități comerciale au acceptat să stea la dispoziția românilor. Mai exact, ai la dispoziție 24.400 de magazine, restaurante care comercializează Mancare.

“Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari. Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente poate fi consultată printr-un clip pe următoarele link-URI.

SODEXO

UP ROMANIA

Comments are closed.