Știri

Urmări în cazul morții mezzosopranei din Iași. Ce se întâmplă acum cu soțul ei

Moartea mezzosopranei din Iași nu rămâne fără urmări. Artista a murit la 7 luni după ce a căzut pe scări și a ajuns la spital în stare de inconștiență. După ce a suferit mai multe intervenții chirurgicale, Maria Macsim Nicoară dădea mici semne de revenire, iar familia ei se ruga pentru o minune. Din nefericire, artista în vârstă de 52 de a ani s-a stins din viață în noaptea de 23 spre 24 decembrie.

Soțul mezzosopranei, trimis în judecată

Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în judecată. Potrivit Realitatea, patru rude ale Mariei Macsim Nicoară s-au constituit părți civile în acest proces în care îl acuză pe bărbat că nu a făcut nimic pentru soția lui aflată în stare gravă.

Un caz greu de deslușit pentru anchetatorii ieșeni care au cercetat ce s-a întâmplat în noaptea fatidică de 8 mai 2020, când mezzosoprana Maria Macsim Nicoară ar fi căzut de pe scările interioare ale locuinței. Femeia a ajuns la spital, în stare de comă, abia a doua zi și a fost băgată de urgență în sala de operații.

Soțul ei ar fi fost cel care a găsit-o în stare de semiconștiență la capătul scărilor, ar fi ridicat-o și pus-o în pat, crezând că este sub influența băuturilor alcoolice. Ambulanța a fost chemată după opt ore, timp în care femeia a agonizat. Mezzosoprana a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași cu leziuni grave la cap, coloană și torace.

Medicii au făcut tot posibilul

A fost supusă mai multor intervenții chirurgicale, ultima având loc pe data de 9 septembrie 2020. Ulterior, familia a putut să o ia acasă, pentru a o îngriji și a aștepta ca ea să-și revină.

Din nefericire, cu câteva zile înainte de Crăciun, Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață.

Cu profund regret anunţăm trecerea la cele veşnice a îndrăgitei noastre mezzo-soprane Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei ieşene din 1999 până în prezent. În aceste momente de grea încercare, suntem alături de familia artistei şi transmitem condoleanţe. Dumnezeu să o odihnească în pace, a scris atunci pe Facebook, Opera Naţională Română Iaşi.

Înmormântarea artistei a fost restrânsă, dată fiind pandemia de coronavirus. Au participat totuși rudele, ei și prietenii, însă marele absent a fost chiar soțul ei, pianistul Codrin Nicoară. Bărbatul a trimis o coroană.

Comments are closed.