Știri

Urmările de la Spitalul Foișor: o pacientă programată la operație riscă să rămână paralizată

Încă din seara de vineri, toți pacienții de la spitalul Foișor au fost evacuați. Autoritățile au decis ca această unitate medicală să devină spital-covid, în condițiile în care aici există paturi pentru ATI, având în vedere că în țară este mare problemă cu locurile la Terapie Intensivă.

Totuși, urmările evacuării au fost unele destul de grave. O polițistă care era programată pentru o intervenţie la coloană la „Spitalul Foișor” riscă să rămână paralizată.

Urmările evacuării de la Foișor

În seara de vineri au fost evacuați pacienții de la Foișor. Multe acuzații au început să curgă atunci la adresa autorităților responsabile de acest demers și unele s-au dovedit a fi pe bună dreptate. Unii aparținători susțineau că pacienții au fost trimiși acasă, deși medicii le-au recomandat să rămână sub supraveghere, mulți având nevoie chiar de ventilator după anumite intervenții chirurgicale.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual a anunțat că o polițistă de doar 49 de ani care fusese programată la operație pe coloană la Spitalul Foișor se află în mare pericol acum, după ce spitalul a fost evacuat. Femeia are nevoie urgentă de o operație.

Conform mesajului, intervenția constă în implantarea unei proteze si a unor șuruburi de susținere a coloanei și intervenția asupra unor stenoze si a unor operații anterioare care in timp au provocat alte probleme.

„Colega noastră, Ion Marinela, în vârsta de 49 de ani, din cadrul Politiei Municipiului Giurgiu, urma sa fie operată, având indicație urgenta la Spitalul Foișor din București, însa acesta, așa cum majoritatea ați văzut în mass-media, a fost transformat in spital Covid.

Colega noastră a mai suferit in urma cu câțiva ani de un neoplasm mamar, are un copil minor în întreținere şi are nevoie de ajutorul nostru. În cazul in care nu efectuează operația, exista riscul de paralizie a membrelor inferioare.”, precizează Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.

Cine vrea și poate ajuta o poate face în contul RO 40RNCB0145037091530004 deschis pe numele surorii sale, Ion Mihaela (0771504266), Banca Comercială Română, conform mesajului transmis de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.

Spitalul Foișor a primit deja șapte pacienți

Arafat a anunțat că la Spitalul Foișor continuă internarea persoanelor care merg la ATI. Au fost internați deja 7 pacienți COVID la ATI, iar transferul bolnavilor va continua la interval de circa 60-90 de minute. Sunt aduși aici și pacienți care au nevoie doar de oxigen și activitatea este una intensă, așa cum și-au propus autoritățile încă de când au luat această decizie.

„Se continuă transferul treptat al pacienţilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor. Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor pacienţi pe 7 paturi ATI din cele 20, iar transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60 – 90 minute. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită. Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor”, a transmis pe Facebook Raed Arafat.

Comments are closed.