Știri Sănătate

Vaccinarea începe să dea roade. Medicii sunt optimiști: “E un sentiment de speranță!”

Campania de vaccinare este în plină desfășurare, iar de acum au avut loc și anumite modificări prin care să ușureze această acțiune. Specialiștii din primă linie sunt optimiști și consideră că vaccinarea deja începe să dea roade, după ce numărul de cazuri a început să scadă și la fel și numărul de persoane internate în spital în stare gravă.

Vești bune pentru români

Managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală crede că numărul ridicat al persoanelor vaccinate, din marile orașe, contribuie la scăderea cazurilor de infectări cu coronavirus. Medicul a mărturisit că este optimist și crede că lucrurile vor evolua pozitiv în următoarea perioadă.

Confrom medicului Beatrice Mahler, numărul de persoane care se vaccinează a crescut considerabil, în timp ce numărul celor care se află în spital în starea gravă sau doar sub tratament ușor a scăzut. Specialistul speră că lucrurile vor reveni rapid la normal, că vom scăpa curând de masca de protecție și vom putea reveni la obiceiurile de dinainte de pandemie.

“Sentimentul este unul de speranță, cu atât mai mult cu cât numărul de persoane care se vaccinează este în creștere și coincide cu scăderea numărului de infecții în spital.

Această balanță care înclină către persoanele imunizate mă face să privesc cu optimism și speranță, speranța unei vieți fără mască pe stradă, speranța unei vieți normale, să mergem la teatru și să ne întâlnim cu prietenii fără restricții”, a spus ea.

Aproape 4 milioane de români vaccinați

Prim-ministrul Florin Cîţu a informat că numărul de persoane din ţara noastră vaccinate anti-COVID, cu o doză sau două, va depăşi vineri 3,5 milioane, iar revenirea la normalitate este „din ce în ce mai aproape”.

Premierul a subliniat faptul că tot mai multe centre de vaccinare au fost deschise, pentru ca accelerarea campaniei de imunizare să fie posibilă. Premierul a anunțat și că de azi, 8 mai, toți românii se pot vaccina fără programare, prioritate având persoanele de peste 60 de ani și cei deja programați.

„Astăzi, depăşim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Şi tot astăzi, la ora 16,00, începe Maratonul vaccinării în Bucureşti. Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locaţii: Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. La ora 18,00, voi fi prezent la Sala Palatului să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aş putea, m-aş mai vaccina o dată. Rock on, România! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Comments are closed.