Știri Sănătate

Vaccinarea la copii. Când vor fi imunizați tinerii între 12 şi 15 ani

Vaccinarea este unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului. Deși campania este în plină desfășurare, oamenii continuă să fie temători când vine vorba de vaccinare. Totuși, cei responsabili de imunizare fac tot posibilul pentru a-i vaccina și pe cei mici. Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, le-a explicat românilor când ar putea fi vaccinați și cei cu vârste între 12 și 15 ani.

Când începe vaccinarea adolescenților

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a vorbit despre vaccinarea la adolescenți. Deși vaccinul este disponibil acum doar pentru cei cu vârste de minimum 16 ani, se pare că imunizarea va fi posibilă și pentru cei cu vârste mai mici.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că, începând cu trimestrul III al acestui an, adică lunile iulie-septembrie, tinerii din România cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea să meargă să se vaccineze împotriva COVID-19.

 

„Estimăm ca într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiţă.

Campania de vaccinare este în plină desfășurare, deși, la început, oamenii au fost foarte rezervați și temători. Situația s-a schimbat între timp și evoluează spre bine. De la începutul campaniei de vaccinare, peste 2 milioane de persoane au fost imunizate cu unul dintre vaccinuri și, în total, au fost administrate peste 3 milioane de doze de vaccin.

Obiectivul autorităților: 10 milioane de români vaccinați

Valeriu Gheorghiță spune că vaccinarea se va accelera și scopul este ca aproximativ 10 milioane de români să fie vaccinați până în luna septembrie a acestui an. Coordonatorul campaniei speră că, odată cu implicarea medicilor de familie, deschiderea a noi centre de vaccinare și a primirii de noi tranșe de vaccin, tot mai mulți români vor fi imunizați.

„Trebuie să fim realiști, nu este un obiectiv ușor de atins, însă cred că prin solidaritatea corpului medical, prin implicarea rețelei primare de medicină de familie în actuala campanie de vaccinare, prin demararea vaccinării cu centrele mobile de vaccinare, noi putem să accelerăm campania de vaccinare. Slavă Domnului, vom avea și dozele necesare în perioada următoare, așa încât să atingem chiar mai repede acest prag de imunitate colectivă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Amintim că de la 1 aprilie se vor implica în vaccinare și medicii de familie. Aceștia își cunosc pacienții și vor stabili cu aceștia datele de vaccinare, astfel încât să fie imunizați cei care au prioritate.

Comments are closed.