Știri

Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului despre valul patru al pandemiei. Vine!

Valeriu Gheorghiță anunță că va urma valul patru al pandemiei de coronavirus. Coordonatorul campaniei de vaccinare este sigur că va exista al patrulea val, însă nu se știe când va veni și nici care va fi amploarea lui.

Valeriu Gheorghiță despre valul patru al pandemiei

Medicul Valeriu Gheroghiță a spus, într-un interviu, că România ar putea fi una dintre cele mai afectate țări de mutația Delta a coronavirusului și că ne-am putea confrunta cu peste 90% cazuri de infectare.

Imunitatea cumulată prin vaccin și trecere prin boală în România probabil că este în jur de 40-45%, poate chiar mai mult în anumite regiuni ale țării. Însă, din păcate, pentru varianta Delta, imunitatea obținută ca urmare a trecerii prin boală nu ne oferă suficientă protecție, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că întrebarea nu este dacă vine valul patru al pandemiei, ci când vine și care va fi amploarea lui. El a dat de înțeles că își dorește să nu aibă dreptate și să nu se adeverească cele spuse acum.

Discuția despre valul patru nu este dacă vine, este când vine și care va fi amploarea lui. Mi-aș dori să ne înșelăm cu toții, în toată această pandemie ne-am dorit ca toate predicțiile să nu se adeverească, pentru că nu este ca și cum noi citim undeva aceste date, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Raed Arafat: valul patru poate fi prevenit

În același timp, Raed Arafat a declarat că valul patru poate fi prevenit și că totul ține de numărul de persoane imunizate. La fel a declarat și premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că valul patru va exista doar dacă noi nu vrem să ne vaccinăm. El a precizat că obiectivul nu este de a vaccina un anumit număr de oameni, ci de a depăși pandemia.

Citește și: CNSU propune prelungirea stării de alertă în România. Ce se schimbă din 12 iulie

În continuare, autoritățile ne atrag atenția să respectăm regulile în vigoare, chiar dacă mergem în concedii. Valeriu Gheorghiță este de părere că avem toate instrumentele prin care să evităm o creștere semnificativă a numărului de cazuri în perioada următoare.

Comments are closed.