Știri

Valeriu Gheorghiță: crește numărul de cazuri de COVID-19. Mesaj pentru tineri

Autoritățile sunt din ce în ce mai îngrijorate. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că există o tendință de creștere a numărului cazurilor de coronavirus și că aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate nu au făcut vaccinul împotriva virusului.

Crește numărul de cazuri de Covid-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a anunțat că există o tendință de creștere a numărului de cazuri de coronavirus și că, în ultimele patru săptămâni, dintre cei infectați cu virusul, aproape 90% sunt nevaccinați.

Citește și: Valeriu Gheorghiță avertizează

El a transmis și un mesaj pentru tineri, pe care i-a îndemnat să sprijine populația vunerabilă.  Medicul Valeriu Gheorghiță spune că este momentul să ne protejăm mai bine. Declarațiile au fost făcute sâmbătă la Cluj-Napoca, acolo unde coordonatorul campaniei de vaccinare și primarul Emil Boc au vizitat centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale Ion Creangă.

Este clar că în România avem o tendinţă la acest moment de creştere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creştere să fie una lentă, să nu fie exponenţială şi să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate, a declarat la Cluj-Napoca, preşedintele CNCAV.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România – sâmbătă, 24 iulie 2021

În fiecare zi, în jurul orelor 13.00, Grupul de Comunicare Strategică publică datele actualizate cu privire la cazurilor de infectare cu coronavirus care apar în România.

Astfel, potrivit celei mai recente actualizări, până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.183 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total, 1.047.199 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 126 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 18 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Comments are closed.