Știri Sănătate

Valeriu Gheorghiță, despre imunitatea la vaccin: Nu cred că vom ajunge la vaccinare sezonieră

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România a vorbit despre imunitatea pe care o oferă vaccinul anti coronavirus. Acesta a precizat că sunt puține șanse să fie necesară vaccinarea sezonieră. Totuși, unele persoane ar putea primi trei doze de vaccin dacă apar mutații ale coronavirusului în continuare.

Cât durează de fapt imunitatea la vaccin. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Medicul care coordonează campania de vaccinare este de părere că imunitatea la vaccinul anti Covid-19 ar putea dura chiar și 12 luni, fiind puțin probabil să ajungem la o vaccinare sezonieră, așa cum este în cazul gripei.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat la Antena 3 despre cât de des vom ajunge să ne vaccinăm și dacă va fi necesară vaccinarea sezonieră de acum înainte.

 “În opinia mea, şi nu doar a mea, ci şi a experţilor, foarte probabil că nu. E posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe şi e posibil să fie nevoie de o singură doză, e un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”., a declarat Gheorghiță.

Întrebat despre eficacitatea vaccinurilor care sunt acum pe piață asupra mutațiilor care ar putea exista, Valeriu Gheorghiță a mărturisit că sunt șanse ca unele persoane să aibă nevoie chiar și de o a treia doză de vaccin pentru a putea fi complet protejate. Medicul a mai precizat că până la finalul lunii martie în România vor fi două milioane de cetățeni care au primit vaccinul anti Covid-19.

“Cu siguranță vor exista aceste vaccinuri și, în cazul în care vom avea o prevalență crescută a acestor infecții, este posibil să efectuăm o a treia doză cu acest vaccin adaptat noilor tulpini”, a spus Gheorghiță.

Comments are closed.