Știri Sănătate

Variola Maimuței a ajuns un România. Primul caz confirmat pe 13 iunie la un bărbat de 26 de ani

Variola Maimuței, boala care dă noi bătăi de cap medicilor, a ajuns și în România. Ministerul Sănătății a transmis un comunicat de presă prin care anunță cazul de variolă a maimuței prezentă la un bărbat de doar 26 de ani.

Variola Maimuței – Primul caz confirmat în România

Ministerul Sănătații anunță astăzi, 13 iunie  2022, că România a înregistrat primul caz confirmat de variolă a maimuței la un bărbat de 26 de ani, al cărui partener ar fi avut multe deplasări prin Europa.

Simptomele tânărului au debutat acum 4 zile, iar acesta s-a prezentat azi noapte la spital cu o stare relativ bună. Analizele au confirmat prezenta variolei și tânărul a fost izolat imediat.

Bărbatul de 26 de ani se află într-o stare bună în spital, izolat și i se administrează tratament simptomatic.

„Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primeşte tratament simptomatic şi se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei”, a informat Ministerul Sănătății.

Adrian Olănescu
Adrian Olănescu este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV și mai apoi a lucrat la Știrile Pro TV. Dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.