Știri externe

Verdict final în cazul bărbatului ucis de un polițist! Omul legii a fost găsit vinovat

Uciderea lui George Floyd a provocat multe controverse în vara anului trecut și din această cauză au izbucnit și multe proteste. Bărbatul a fost arestat pentru că plătise cu bancnote false la un magazin, după care a fost ucis chiar de un polițist, care s-a așezat cu piciorul pe gâtul lui. După tot acest timp în care au fost făcute anchete, jurații au ajuns la concluzia că fostul polițist Derek Chauvin este vinovat pentru moartea afro-americanului.

Polițistul l-a ucis pe George Floyd

După ce jurații au deliberat două zile la rând pe baza acestui caz, au ajuns la concluzia că fostul polițist este vinovat de moartea lui George Floyd. Procesul a fost unul extrem de complicat, care a avut nevoie de o atenție deosebită din partea specialiștilor.

Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare și a fost încătușat chiar în sala de judecată, spre fericirea celor aflați la fața locului. Oamenii din jurul tribunalului din Minneapolis au aplaudat la auzirea verdictului.

Juraţii Tribunalului din comitatul Hennepin au stabilit că fostul agent de poliţie Derek Chauvin este vinovat de omor neintenţionat de gradul doi, omor de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi.

Bărbatul riscă cel mult 40 de ani de închisoare pentru omor neintenţionat de gradul doi, cel mult 25 de ani pentru omor de gradul trei, în timp ce pedeapsa pentru omor prin imprudenţă de gradul doi este de zece ani de închisoare şi/sau amendă penală de 20.000 de dolari.

Verdictul polițistului, o victorie pentru omenire

Avocatul familiei îndurerate de pierderea lui George Floyd a declarat că verdictul dat în cazul polițistului este cu adevărat o victorie pentru întreaga lume, având în vedere că tragedia a fost una de proporții și a provocat multe controverse. Reprezentantul familiei Floyd speră că oamenii vor interpreta acest eveniment ca pe un semnal de alarmă și vor deschide mai bine ochii la ce se întâmplă în jurul lor.

„S-a făcut dreptate, astăzi, pentru familia lui George Floyd și pentru comunitatea de aici, din Minneapolis. Este dreptate câștigată cu durere. Verdictul de astăzi are implicații importante nu doar pentru acest oraș, ci și pentru țară și pentru lume.

Dreptatea pentru oamenii de culoare din SUA înseamnă dreptate pentru toată America. Acest caz reprezintă un punct de cotitură pentru responsabilizarea poliției și trimite un mesaj clar care sper să fie auzit în fiecare oraș și fiecare stat”, a spus avocatul familiei Floyd.

Amintim că George Floyd a fost pus la pământ de către trei polițiști, care încercau să îl pună pe bancheta din spate a mașinii de poliție. Bărbatul nu s-a opus nicio clipă și le-a cerut acestora să nu îl pună acolo, pentru că suferă de claustrofobie. George striga „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin, găsit acum vinovat pentru decesul bărbatului, îl imobiliza cu genunchiul pe gâtul lui, ceea ce a dus la moarte prin sufocare.

Comments are closed.