Știri externe

Vești bune! Comisia Europeană vrea să prelungească roamingul gratuit încă 10 ani

Comisia Europeană a anunțat că va propune prelungirea cu 10 ani a sistemului prin care toți cei care vizitează țările din Uniunea Europeană neneficiază de roaming gratuit. Sistemul actual de tarifare permite utilizarea rezonabilă a telefoniei mobile, fără costuri suplimentare exorbitante.

Comisia Europeană va propune un nou regulament în UE

Comisia Europeană vrea să se asigure că toți cetățenii vor beneficia în continuare de tarife decente, fără taxe suplimentare, atunci când călătoresc în țările din Uniunea Europeană. Ca urmare a fost propusă prelungirea cu încă 10 ani a sistemului de tarifare care vine în avantajul oamenilor.

Deși la momentul actual nu sunt încurajare călătoriile car enu sunt esențiale, acesta ar putea fi un pas imens pentru viitorul cetățenilor din Uniunea Europeană.

Regulamentul care este propus va prelungi normele actuale, care urmează să expire în 2022, pentru o perioadă de 10 ani.

“Noile reguli vor asigura şi acces eficient la servicii de urgenţă, inclusiv prin îmbunătăţirea prezentării unor mijloace alternative pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi prin creşterea modalităţilor de înştiinţare privind utilizarea serviciilor cu TVA în roaming”, precizează Comisia Europeană în comunicat.

În data de 15 iunie 2017 au fost eliminate complet tarifele de roaming și astfel cetățenii din Uniunea Europeană s-au putut bucura de convorbiri telefonice care nu costă o avere. Peste 170 de milioane de oameni beneficiază astel de roaming gratuit atunci când călătoresc în UE.

Oficialii au anunțat că în paralel vor lucra să asigure infrastructura adecvată pentru această schimbare.

„Oriunde ne aflăm în Europa, putem lua legătura cu cei dragi, putem discuta despre activități și putem distribui informații de pe drum fără a ne face griji pentru facturi scumpe. Sfârșitul taxelor de roaming este un prim exemplu despre modul în care UE menține conectați milioane de cetățeni, îmbunătățindu-le viețile”, afirmă Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Adaptarea Europei la Era Digitală.

Comments are closed.