Știri

Vești bune de la Ministrul Muncii. Mai multe locuri de muncă pentru români

Ministrul Muncii anunță că a crescut numărul locurilor de muncă în țara noastră. Raluca Turcan a făcut o comparație cu perioada ianuarie-februarie a anului trecut și spune că numărul contractelor înregistrate a crescut cu peste 95.000.

Mai multe locuri de muncă în România

Potrivit declarațiilor Ministrului Muncii, numărul contractelor de muncă active în România a crescut până la 6, 55 de milioane, adică o creștere de peste 95.000. Numărul de salariați activi s-a ridicat la 5,66 milioane.

Raluca Turcan spune că această creștere s-a făcut constant în fiecare lună.

Numărul salariaților a crescut constant în fiecare lună, la fel și numărul contractelor active cu normă întreagă, în timp ce numărul contractelor part time a înregistrat o ușoară scădere, în iunie, odată cu încetarea contractelor part time în învățământ, fără ca acest lucru să însemne scăderea numărului de salariați. De fapt, în aceeași perioadă, numărul salariaților activi a crescut, la nivel național, cu 20,000, a transmis Ministrul Muncii.

Cu toate astea, potrivit datelor ANOFM, la nivel național, numărul locurilor de muncă disponibile este cu 220.000 mai mare decât numărul celor care solicită loc de muncă.


Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>

Din ianuarie și până acum, au fost înregistrate la ANOFM oferte cu peste 480 000 de posturi în total și doar 260 000 de oameni care caută job.

Am discutat astăzi la Cluj, cu reprezentanții companiilor pe care le-am vizitat, Emerson și Terapia, dar și cu cei ai altor 80 de firme din județ, despre modul în care putem rezolva actualele probleme legate de ocupare, în România. Iar cea mai presantă dintre acestea, după cum o arată cifrele, ține de pregătirea forței de muncă existente pentru a ocupa joburile cerute pe piață, spune Raluca Turcan.

Colaborare între Ministerul Muncii și Ministerul Educației pentru a pregăti piața muncii

În acest sens, Ministrul Muncii are în vedere următoarele obiective: formarea profesională, calificarea standardizată, corelarea educației cu piața muncii, actualizarea ocupațiilor în acord cu cererile angajatorilor, debirocratizarea, digitalizarea și flexibilizarea muncii.

Potrivit Ralucăi Turcan, piața muncii din Cluj este una dintre cele mai active, cu o rată a șomajului sub 1,5%.

Primele evenimente tip Bursa locurilor de muncă, de după pandemie au fost organizate în județele Dâmbovița, Hunedoara, Olt și Cluj.

Comments are closed.