Știri

Vești bune pentru cei care își caută locuri de muncă. Raluca Turcan a făcut anunțul mult așteptat

Vești bune pentru cei care își caută locuri de muncă. Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunțat că a cerut Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă să organizeze mai des bursa locurilor de muncă. Raluca Turcan a participat marți, 29 iunie la bursa locurilor de muncă din Slatina și a spus că în doar câteva ore, mai mult de jumătate dintre solicitanți și-au găsit deja loc de muncă.

Bursa locurilor de muncă

Ministrul Muncii a precizat că a solicitat ANOFM să organizeze cât mai des bursa locurilor de muncă, în toate orașele din țară. Bursa locurilor de muncă este ocazia pe care cei fără loc de muncă, sau care vor să facă o schimbare profesională, o au pentru a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă și posibilitățile de angajare. Participarea la Bursa locurilor de muncă este gratuită atât pentru cei care vor să se angajeze, cât și pentru companiile care caută personal.

Este important ca bursele locurilor de muncă să devină obișnuință, pentru că ele pot facilita intrarea pe piața muncii a oamenilor care se află în căutarea unui job sau a celor care sunt în situații vulnerabile și au nevoie de sprijin pentru a deveni activi.

ANOFM: Stimulente pentru angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței

Pe 28 iunie 2021, ANOFM a anunțat că acordă stimulente pentru angajare elevilor și studenților pe perioada vacanței. În fiecare lună, angajatorii pot primi un stimulent în valoare de 250 de lei pentru fiecare elev și student încadrat în câmpul muncii.

Citește și: Cum se va face egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu bărbații

Conform ANOFM, angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către
angajator din fonduri proprii.

Comments are closed.