Știri

Vești bune pentru milioane de români! Ce s-a întâmplat cu prețul la curent și gaz. Ministrul Energiei – mesaj pentru populație

Creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică a dus la scumpirea facturilor pentru consumatorii casnici. În România situația i-a îngrijorat pe mulți mai ales că se anunță o iarnă lungă. Foarte mulți români sunt în situația de a nu-și putea permite aceste creșteri. În contextul dat, autoritățile au luat măsuri pentru sprijinirea populației. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Ministrul Energiei a vorbit despre cât de mari vor fi facturile la gaz și energie electrică iarna aceasta.

Cât vor plăti românii la gaz și energie electrică în iarna 2021-2022

Ministrul Energiei a anunțat că are vești bune pentru milioane de români. Potrivit acestuia, în ciuda majorării prețului la gaz și energie electrică, în această iarnă, consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, adică exact cât au plătit și anul trecut. Anunțul lui Virgil Popescu vine să liniștească familiile care nu dispun de posibilități materiale pentru susținerea unor facturi mai mari la lumină și căldură.

Oficialul a mai spus că plafonarea prețului la energie și gaze naturale s-a făcut printr-o serie de măsuri pe care autoritățile le-au luat pentru a-i ajuta pe români sp treacă cu bine peste această iarnă.

Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi, a precizat Ministrul Energiei.

Ministrul Energiei: ce trebuie să facă românii în această iarnă!

Potrivit Ministrului Energiei, tot ce trebuie să facă românii în această iarnă este să-și monitorizeze consumurile și nimic altceva. Virgil Popescu a precizat că în cazul în care prețul urcă peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.

Virgil Popescu a dat asigurări că țara noastră are stocuri suficiente de gaze naturale pentru a trece cu bine peste această iarnă. În total, de măsurile acordate de Guvern, pentru sprijinul populației, vor beneficia 6 milioane de gospodării, ceea ce înseamnă peste 15 milioane de români.

Legea consumatorului vulnerabil ar urma să fie aprobată de Camera Deputaților în cursul săptămânii viitoare, și apoi va merge la promulgare. Actul normativ va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021 și se va aplica până la data de 31 martie 2022.

Comments are closed.