Știri Sănătate

Vești bune pentru pacienții care rămân cu sechele după vindecarea de covid. Se deschide un centru de reabilitare

Pandemia ne-a schimbat complet viețile și a provocat numeroase daune. Coronavirusul a ucis o mulțime de oameni și pe alții i-a afectat grav, dezvoltând o formă complicată a bolii. Specialiștii din țara noastră au ajuns la concluzia este nevoie de înființarea unei secții de reabilitare, având în vedere că mulți rămân cu sechele după vindecare.

Numărul pacienților în stare gravă a scăzut

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta”, a declarat că presiunea pe secția COVID a scăzut cosniderabil în majoritatea spitalelor din țară. Numărul persoanelor cu o formă gravă a bolii a scăzut și spitalele nu mai sunt la fel de aglomerate ca în urmă cu ceva timp, când abia mai făceau față internărilor. La Marius Nasta, doar 50 de paturi din 80 sunt ocupate în acest moment, ceea ce sugerează cu adevărat o relaxare.

Specialistul a subliniat faptul că  scăderea numărului de cazuri se datorează nu doar restricțiilor respectate, ci și vaccinării, care are un impact mare mai ales asupra orașelor mari. Tot mai mulți români au căpătat încredere în vaccin și s-au vaccinat inclusiv cu cea de-a doua doză.

Reabilitare pentru cei cu sechele după vindecarea de coronavirus

Es binecunoscut faptul că mulți pacienți care se vindecă de coronavirus rămân cu sechele și organismul trece prin schimbări majore.B eatrice Mahler a spus că secția COVID-19 a Institutului nu este ocupată la capacitate maximă de aproximativ două săptămâni, motiv pentru care se gândește să organizeze o secție pentru reabilitare, având în vedere că spitalul o permite.

“Este nevoie de reevaluare la pacientul post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicațiile pe care le presupune sindromul <long COVID> sunt extrem de diversificate, pacienții au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică, pentru că trecerea prin această boală produce o traumă extrem de importantă nu doar prin spitalizarea îndelungată, ci și prin sechelele pe care le lasă și care nu îți permit reluarea activității de dinainte de boală. Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc și practic impactul emoțional este dificil de trecut de către pacient, a declarat medicul.

Cât despre masca de protecție, medicul susține că încă nu este momentul pentru reluarea vieții normale, dar nici nu mai este mult până acolo, având în vedere că veștille sunt tot mai bune din acest punct de vedere.

Comments are closed.