Știri

Vești bune pentru români! Când ar putea fi ridicate restricțiile

Criza sanitară cu care ne luptăm în prezent ne-a afectat într-o mare măsură și viețile noastre s-au schimbat complet. Toți românii se gândesc din ce în ce mai mult la revenirea la viața normală, de dinainte de pandemie. În acest context, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat când ar putea fi ridicate restricțiile valabile în prezent.

Ridicarea restricțiilor din România

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult despre ridicarea restricțiilor și revenirea la o viață normală. Premierul Florin Cîțu a explicat că, de la 1 iunie, s-ar putea renunța la mai multe măsuri de prevenire a răspândirii virusului, însă totul depinde de cum evoluează vaccinarea și care va fi situația în România la acel moment.

Despre același subiect a vorbit și noul secretar de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, care a declarat că restricțiile ar putea fi ridicate începând cu 1 iunie, fapt care ar reprezenta „încă un pas mai aproape de o viaţă normală, pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”.

„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu.

Noul secretar de stat a anunțat că lucrurile încep să se stabilizeze în România, iar numărul de infectăria a revenit pe un trend descendent, semn că situația s-ar putea îmbunătăți într-o lună și jumătate, termenul mult așteptat de toți românii.

Andrei Baciu a mai dat o veste bună pentru români. Astfel, el a explicat că au fost identificate noi paturi la Terapie Intensivă, iar alte câteva zeci urmează să fie operaționalizate. Secretarul de stat susține că este esențial ca toată lumea să aibă dreptul la o îngrijire optimă, având în vedere că virusul lovește când nu te aștepți. În același timp, campania de vaccinare se desfășoară cu mare responsabilitate, pentru a ajunge la nivelul dorit pentru revenirea la normal.

Comments are closed.