Știri

Vești bune pentru români! Cresc pensiile și alocațiile. Cât va fi cea mai mică pensie

Suntem pe punctul de a avea un nou Guvern, imediat după ce vor avea loc alegerile în acest sens. Până atunci, PSD și PNL, partidele ce vor avea reprezentanți la guvernarea rotativă, au discutat deja principalele planuri. Printre acestea se numără creșterea pensiilor, creșterea salariului minim, dar și a alocațiilor pentru copii.

Cresc veniturile de la stat

PNL și PSD au convenit în urma negocierilor de joi asupra câtorva măsuri pe care să le ia viitorul guvern. Astfel, au in vedere creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor, precum si eliminarea anumitor taxe care aduceau cheltuieli inutile romanilor.

În urma ședinței la care au participat mai mulți reprezentanți, S-a stabilit că pensiile vor crește cu 10% de la 1 Ianuarie, deși înainte se vorbea despre o majorare cu 6-7 procente. De asemenea, pensia minimă va crește de la 800 de lei în prezent la 1.000 de lei, tot de la 1 ianuarie. Astfel, niciun pensionar nu va mai avea pensii sub această sumă, în cazul in câte se va pune in aplicare aceasta decizie

Ajutor pentru pensionari

Guvernanții au decis să ofere un ajutor suplimentar pensionarilor care au o pensie de până la 1.600 de lei, pentru a le spori acestora veniturile și încrederea în autorități. Astfel, în luna ianuarie, pensionarii care se încadrează în categoria respectivă vor primi de la stat un ajutor de de 1.200 de lei, pentru a compensa creșterile de prețuri la utilități, având în vedere că acestea au explodat în ultima perioadă. Precizăm că acest ajutor ar putea fi oferit doar o dată pe an.

De altfel, cei care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții pe sănătate de 10%. Una dintre cele mai așteptate măsuri este cea care vizează creșterea salariului minim. Conform planului stabilit de guvernanți, acesta ar crește la 2.550 de lei, de la 2.300, cât este în prezent.

Nici copiii nu au fost uitați, având în vedere că nu a mai avut loc o majorare a alocațiilor de ceva timp. Aceste venituri se vor majora și ele, astfel:

* pentru copiii între 0-2 ani: 600 de lei

* pentru copiii peste 2 ani: 243 de lei

Se va aloca a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap, iar sursele spun că PSD a renunțat și la taxa pe lux.

Comments are closed.