Știri

Vești bune pentru români de la 1 august! Se fac nunți cu 400 de persoane

Încă mai sunt probleme din cauza pandemiei și autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău, dar se pare că au încredere că situația va fi ținută sub control. Astfel, așa cu s-a stabilit, de la 1 august va avea loc o nouă etapă de relaxare, care le oferă românilor mai multă libertate.

Relaxare 1 august

De la data de 1 august vor fi relaxate anumite restricții, așa cum au stabilit autoritățile. Totuși, masca de protecție rămâne în continuare obligatorie în spațiile închise și cele aglomerate, pentru o mai bună protecție împotriva virusului.

„Portul măştii la interior este o măsură obligatorie. O să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua începând cu 1 august: masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Transmit şi pe această cale un mesaj cât se poate de clar către populaţie: vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a declarat Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Important este că activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participanții trebuie fie să fie vaccinați, fie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau să fii trecut prin boală.

În localitățile în care rata incidenței cazurilor de coronavirus este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, activitățile culturale, artistice și de divertisment în spații deschise pot fi organizate cu participarea a până la 75.000 de persoane, care trebuie să prezinte dovada vaccinării, testării sau vindecării de COVID-19.

Evenimente numeroase de la 1 august

Cât despre nunți, de la 1 august pot participa 150 de persoane în spații deschise sau maxim 100 de persoane în spații închise dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. Petrecerile sunt permise în intervalul orar 05.00-02.00.

În localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, la evenimentele private pot participa maximum 200 de persoane în spații deschise și cel mult 150 de persoane în spații închise.

Unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, la o nuntă sau botez pot participa cel mult 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană. Toate persoanele trebuie să fie vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Pentru a putea avea la eveniment 400 de invitați în interior, în localitatea ta trebuie să fie o incidență mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și toți participanții să facă dovadă vaccinării, a testării sau a faptului că au avut coronavirus.

 

Comments are closed.