Știri

Vești bune pentru români! În ce țară pot călători fără restricții. Nu ai nevoie nici de test

Pandemia continuă să ne dea bătăi de cap și încă trebuie să respectăm mai multe restricții pentru a evita îmbolnăvirea. Totuși, situația din țara noastră este ținută sub control și alte state apreciază asta. Drept urmare, avem undă verde la călătorii, iar în anumite zone nu avem nevoie nici măcar de adeverință de vaccin sau de un test coronavirus negativ.

Fără restricții pentru România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, începând din data de 21 iunie, toți românii care merg în Spania cu avionul nu mai trebuie să prezinte certificat care atestă vaccinarea completă împotriva Covid-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-Covid-19. După mai multe analize importante, autoritățile spaniole au ajuns la decizia că România nu se mai află pe lista statelor cu risc de infectare și nu mai este nevoie de restricții dure în cazul românilor.

Totodată, MAE a atenționat că toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, sunt obligate să completeze un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es,  înainte de a ajunge pe teritoriul spaniol.

Fără mască în Italia și Spania

Italienii renunță la purtarea măștii în aer liber în câteva zile. De luni, 28 iunie, va fi ridicată această restricție pentru locuitorii din zonele mai puțina afectate de pandemie. Totuși, masca va fi în continuare purtată în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Incidența infectării este mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută au fost mai puțin de 1.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi și autoritățile sunt foarte optimiste, de unde vine și decizia de ridicare a unora dintre restricții.

În ceea ce privește vaccinare, peste 50% dintre italieni au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin. Este cel mai bun procent dintre țările mari ale Uniunii Europene.

Olanda și Spania vor renunța și ele la purtarea măștii în aer liber, din 26 iunie.

Turcia primeşte turiștii români doar pe baza adeverinţei de vaccinare sau a celei de vindecare după boală sau, în absenţa acestora, cu rezultatul negativ al unui test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau antigen, de cel mult 48 de ore. Şi în cazul Turciei trebuie completat un formular înainte de a călători.

Și vecinii bulgari ne primesc fără niciun fel de condiție și la fel de ușor putem călători și în Cipru, unde avem nevoie doar obţinerea unui cod QR înainte de a călători spre această destinaţie.

Comments are closed.