Știri

Vești importante pentru toți românii! Modificări substanțiale cu privire la pensii

În ultima perioadă au fost anunțate tot mai multe schimbări în ceea ce privește domeniul economic, în special pensiile. Românii trebuie să știe că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat noi modificări în acest sens. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre pensiile speciale din țara noastră, precum și despre creșterea vârstei de pensionare.

Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre pensiile speciale din țara noastră, despre care au apărut o mulțime de subiecte de discuție. Se vorbește deja de ceva timp despre schimbări în acest sens, motiv pentru care ministrul a decis să clarifice situația.

Astfel, Raluca Turcan a explicat că pensiile speciale sunt pe agenda de discuții, iar acestea ar putea suferi recalculări, la fel ca toate celelalte tipuri de venit. Totul depinde de decizia Curții Constituționale în ceea ce privește pensiile speciale ale magistraților.

„În materie de pensii speciale pentru magistrați avem decizii ale Curții Constituționale în vigoare și nu ne dorim să venim cu o legislație neconstituțională, pentru că altfel ne batem joc de munca noastră.

Un criteriu foarte important este acela ca stagiul maxim de contributivitate, de cotizație, să fie de 35 plus încă 8 ani pentru a putea beneficia de pensie. Înseamnă o vechime de 43 pentru cei din sistemul de pensii publice”, a transmis ministrul.

Cât despre creșterea vârstei de pensionare, ministrul a explicat clar că nu se pune problema de așa ceva, ci că se discută constant despre opțiunea de a rămâne în activitate, ceea ce este total diferit. Astfel, dacă îți dorești să lucrezi după vârsta minimă de pensionare, poți prelungi perioada de la an la an.

Ministrul Raluca Turcan a declarat că este extrem de deranjată de faptul că se tot spun minciuni în ultima perioadă despre creșterea stagiului minim de cotizare. Mai exact, se zvonește că a crescut stagiul minim de cotizare de 15 ani, îstagiul de cotizare maxim este în acest moment de 35 de ani.

Raluca Turcan a decis să vorbească despre acest subiect după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Cîțu că s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să crească vechimea în muncă necesară pensionării.

Comments are closed.