Știri

Vești proaste pentru românii din Italia. Se anunță facturi mai scumpe în următoarele trei luni

Din nefericire, scumpirea prețului la gaze naturale și energie electrică îi va afecta și pe românii stabiliți în Italia. Se anunță facturi mai scumpe în următoarele trei luni când prețul la energie electrică va crește cu aproximativ 29,8% în timp ce prețul gazelor naturale va crește cu un procent de 14,4%.

Se scumpesc facturile la gaz și energie electrică pentru românii din Italia

Arera este autoritatea de reglementare din Italia care a anunțat că această creștere vine ca urmare a dinamicii prețurilor materiei prime care va atinge un nou record.

Guvernul din Peninsulă a luat măsuri pentru ca oamenii să resimtă cât mai puțin creșterile prețurilor la gaze naturale și energie electrică. În acest sens oficialii au alocat peste trei miliarde de euro pentru a limita scumpirile la energie în ultimul trimestru al acestui an.

În lipsa acestei măsuri, prețurile ar fi crescut și mai mult: 30 la gaze naturale și 45% la electricitate.

Executivul nu are de gând să majoreze taxele. Este un moment în care trebuie daţi bani, nu luaţi. Intervenţia guvernamentală a atenuat efectele într-o fază delicată a redresării şi a protejat consumatorii vulnerabili, dar sunt necesare mai multe măsuri pentru a reduce costurile structurale pentru energie, au anunțat oficialitățile italiene.

Legea consumatorului vulnerabil din România

Și autoritățile din România au adoptat o lege care vizează oferirea de sprijin pentru cei care nu își permit să susțină aceste creșteri de prețuri la gaze naturale și la electricitate. Legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie.

Actul normativ va avea o componentă de subvenție la factură și un supliment. Ministrul Muncii a explicat că subvenția la factură se va acorda în funcție de consumul de energie pe care și-l asumă consumatorul, în funcție de prețul de referință pentru diferitele tipuri de energie.

Citește și: Ajutor pentru români din partea statului. Legea intră în vigoare la 1 noiembrie 2021

În ceea ce privește suplimentul din legea consumatorului vulnerabil, acesta va fi acordat pe toată perioada în care consumatorul accesează surse de energie.

Sursele de energie: energie electrică, termică, gaz sau combustibil solid.

Comments are closed.