Știri

Vești rele pentru românii cu pensii mici! Statul a decis: majorarea este neconstituțională!

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului. Toți românii care și-au încetat activitatea si primesc de la stat un venit lunar speră la o majorare, mai ales cei cu pensii foarte mici. Se pare, însă, că autoritățile au stabilit drept neconstituțională mărirea pensiilor.

Nu se măresc pensiile mici

Se vorbește tot mai mult despre majorarea pensiilor mici, astfel încât să existe o Balanță între acestea și veniturile mai mari. În acest sens, Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a facut un anunț important pentru toți romanii.

Vezi și: Adevărul despre înghețarea pensiilor și salariilor. Ce spune Ministrul Finanțelor

Astfel, oficialul a anunțat că au fost evaluate peste 2,6 milioane de dosare de pensii, din 4,8 milioane de dosare și s-a ajuns la o concluzie: toate pensiile ar trebuie mărite. Oficialul a precizat că o astfel de discuție este neconstituțională și nu se poate vorbi despre majorarea doar a unora dintre pensii, pentru că ar fi nedrept față de ceilalți români.

„Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie.“, a declarat Marius Budăi.

Citește și: Ce pensie va primi un român după 40 de ani de muncă. Iată cum se calculează, de fapt, pensiile

Cum vine statul în ajutorul românilor

Ministrul Muncii a explicat că toate pensiile vor fi mărite când situația economică o ca permite, dar vor fi luate măsuri suplimentare până atunci. Mai exact, se vor oferi vouchere de alimente o dată la două luni, în valoare Ee 50 de euro, menite să îi sprijine pe români în contextul scumpirilor din ultima vreme.

Potrivit ministrului Muncii, acordarea voucherelor va începe de la 1 iunie, însă nu toată lumea le va primi în prima lună. În unele cazuri, cardurile vor ajunge la beneficiar mai târziu, dar va fi introdusă acolo suma restantă.

Comments are closed.