Știri externe

Vice prim-ministrul Ucrainei: “coridoarele umanitare nu există”. Ce se întâmplă, de fapt, cu civilii din orașele bombardate

Vice prim-ministrul Ucrainei face acuzații grave la adresa rușilor. Oficialul a declarat că, de fapt, rușii nu și-au respectat promisiunea și nu au asigurat coridoarele umanitare pentru evacuarea civililor ucrainieni din calea războiului. Reamintim faptul că în a doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina, cele două delegații s-au pus de acord să oprească focul într-un interval prestabilit, pentru a se putea face evacuarea civililor.

Coridoarele umanitare nu s-au deschis, nu există!

Autoritățile ucrainiene descriu drept imorală atitudinea rușilor cu privire la coridoarele umanitare pentru civilii din Ucraina. Vice prim-ministrul țării a declarat că aceste coridoare nu există și că totul a fost o glumă proastă, lipsită de orice urmă de moralitate, din partea rușilor.

Oficialitățile din Ucraina au anunțat că Rusia încearcă să-i manipuleze pe liderii din Occident cu asigurarea culoarelor umanitare spre a crede că ei au încercat să le asigure, dar că ucrainienii s-au implicat.

Vice prim-ministrul Ucrainei: “coridoarele umanitare nu există”. Ce se întâmplă, de fapt, cu civilii din orașele bombardate

Ucraina a catalogat propunerea Moscovei de a deschide coridoare pentru refugiați ca fiind „imorală” și „inacceptabilă”, după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că civililor care fug din unele orașe li se va permite să plece doar în Belarus sau Rusia.

Lupte grele lângă capitala Ucrainei. Autoritățile anunță că rușii atacă și civili

La acest moment se duc lupte grele în zona de nord-vest de lângă Capitala Ucrainei. Rușii încearcă să invadeze toate orașele de lângă Kiev, capitala fiind ultima și cea mai mare țintă. Primarul Vitali Klitschko a spus că forțele ruse omoară civili în mod deliberat.

Rusia continuă să efectueze lovituri cu rachete, bombe și artilerie asupra orașelor și așezărilor Ucrainei, concentrându-se pe încercuirea Kievului, Harkovului, Cernihivului, Sumii și Mykolayiv, a anunțat statul major, adăugând că invadatorii „continuă să folosească rețeaua de aerodromuri din Belarus pentru a efectua lovituri aeriene asupra Ucrainei”.

Pe măsură ce forțele ruse continuau să lovească orașele ucrainene, inclusiv zonele rezidențiale, cu rachete și focuri de artilerie, un purtător de cuvânt al președinției ucrainene a declarat că civililor trebuie să li se permită să-și părăsească casele prin teritoriul ucrainean.

Reamintim faptul că Rusia a anunțat luni, 7 martie 2022, că se vor deschide coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene, inclusiv în capitala Kiev, și al doilea oraș, Harkov, la o zi după ce unii dintre sutele de mii de civili care încercau să fugă din orașe, inclusiv Mariupol, au fost atacați în timp ce încercau să plece.

Comments are closed.