Știri

Vin ninsorile! Alertă meteo de fenomene extreme până sâmbătă

Meteorologii anunță schimbarea vremii. A fost emisă o informare meteo care va intra în vigoare joi, 2 decembrie, începând cu orele 20.00 și va rămâne valabilă până sâmbătă, 4 decembrie, la orele 10.00. Specialiștii ANM spun că vom avea parte de fenomene extreme specifice iernii.

Informare meteo de vreme rea valabilă în toată țara

De joi, 2 decembrie, de la orele 20.00 și până sâmbătă, 4 decembrie, la orele 10.00, este în vigoare o informare meteo ce vizează intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Specialiștii ANM anunță că, în acest interval, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Totodată, trebuie să știți că intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, 3 decembrie, local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Ploi, lapoviță și ninsoare în mai multe zone ale țării

Meteorologii anunță că pe parcursul zilei de vineri, 3 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde, în timp ce la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Prognoza meteo pentru Capitală

Vineri, 2 decembrie, în București, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va fi de 2…3 grade. Vineri și sâmbătă (3, 4 decembrie), temperaturile vor mai crește, temporar va ploua, iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Comments are closed.